Procijepljenost u Hrvatskom primorju od 52 do 55 posto

Najveća procijepljenost je u Vinodolskoj općini (55,33 posto), a uz bok je Crikvenica (54,84 posto)

Na području Hrvatskog primorja najveća procijepljenost je u Vinodolskoj općini (55,33 posto), a uz bok je Crikvenica (54,84 posto). Slijedi Novi Vinodolski s 54 posto, Senj 53 posto, te Bakar i Kraljevica s 52 posto. U Primorsko-goranskoj županiji po broju cijepljenih prednjače Mošćenička Draga, Baška, Dobrinj, Vrbnik, Opatija, Lovran, Fužine, Mrkopalj i Skrad. Potom slijede Vinodolska općina i Crikvenica. U Ličko-senjskoj županiji tek Donji Lapac, minoran po broju stanovnika, ima veću procijepljenost od Senja.
Kad je riječ o cijepljenju prvom dozom, ponovno prednjači Vinodolska općina 62 posto, slijedi Crikvenica s 61 posto, Bakar, Kraljevica i Novi Vinodolski po 60 posto te Senj s 59 posto.

Među županijama, najveća procijepljenost je u Varaždinskoj županiji (55). Na drugom mjestu je Primorsko-goranska županija s 54 posto cijepljenih. U Ličko-senjskoj županiji 44 posto je cijepljenih. Susjedne županije, Istarska i Karlovačka, imaju 49 posto cijepljenih. Najmanja procijepljenost je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, tek 38 posto.
Booster dozu u Primorsko-goranskoj županiji primilo je 23 posto odraslog stanovništva. Kad je riječ o prvoj dozi, Primorsko-goranska županija je vodeća u Hrvatskoj.