Program maškaranih događanja u Vinodolu

Drivenik će imati sedam maškaranih zabava (tanci), Bribirci pet, a Grižanci i Tribaljci po tri

Bribir – Objavljen je program maškaranih događanja na području Vinodolske općine. Drivenik će imati sedam maškaranih zabava (tanci), Bribirci pet, a Grižanci i Tribaljci po tri. Driveničani, Grižanci i Bribirci sudjelovat će na međunarodnom Riječkom karnevalu. Bez obzira na organizirane maškarane zabave, svako mjesto i dalje njeguje običaj obilaska glazbe i parade mjesta i svih zaselka. Glazba i parada su isto tako aktivni u obilasku susjednih gradova i općina (Novi Vinodolski, Crikvenica, Selce, Kraljevica, Omišalj, Kukuljanovo…)

Mačkare va Bribiri

U Bribiru će se zadnjih pet subote, od 25. siječnja do 22. veljače u Domu kulture održavati mačkarani tanci uz bogatu ugostiteljsku ponudu, tombulu i grupu Baruffa. Dječje čajanke održat će se 9. i 16. veljače u Domu kulture.
25. veljače – čitanje šentencije, obilazak parade centra mjesta i zadnji ples u Domu kulture
26. veljače – spaljivanje mesopusta na Ćokovu
Organizatori: Udruga za mesopusne običaje Bribir

Krabunosi va Grižah

16. veljače (nedjelja) – 14. Griški krabunoški susret – maškarana povorka. U povorci sudjeluju maškarane grupe s područja Vinodola i okolice, događaj koji govori o dugoj tradiciji krabunoških (maškaranih) običaja u Grižanama (Vinodolu).
U 13 sati bit će organizirana povorka maškaranih grupa predvođena najmlađim sudionicima prema griškoj placi gdje će se odvijati predstavljanje maškaranih grupa.
U Grižanama će se zadnje tri subote od 8. do 22. veljače, u Domu kulture održavati krabunosni tanci uz bogatu ugostiteljsku ponudu, tombulu i grupe Fiesta (prve dvije subote) i Point (treća subota).
25. veljače – čitanje sentence, krabunoška parada i spaljivanje mesopusta.
Organizator: Udruga za očuvanje narodnih običaja i kulturne baštine Juraj Julije Klović Grižane.

Krabunosi va Triblju

U Triblju će se zadnje tri subote i nedjelje, od 8. do 23. veljače, u Domu kulture održavati krabunosni tanci i čajanke uz bogatu ugostiteljsku ponudu i grupe Fun (prve dvije subote) i Krešendo (treću subotu).
Dječja reduta održat će se 16. veljače, također u Domu kulture.
25. veljače – čitanje sentence, krabunosna parada i spaljivanje mesopusta
Organizator: Udruga za očuvanje narodnih običaja Vinodol

Krabulje va Driveniku

U Driveniku će se svaku subotu, od 11. siječnja do 22. veljače u Domu kulture održavati krabuljni tanci uz bogatu ugostiteljsku ponudu i grupu Supernova bend.
25. veljače – čitanje sentence, krabuljna parada i spaljivanje mesopusta
Organizator: Udruga za narodne običaje Drivenik

error: Content is protected !!