ERSTE AD

Program Zaželi u Senju: 15 žena brine i lijepom riječi o 90 korisnika

Korisnicima se pomaže pri pripremi obroka, održavanju higijene kao i čistoće stambenog prostora, a puno znače lijepa riječ i druženje

SENJ Jedna od glavnih aktivnosti Projekta “Zaželi – Program zapošljavanja žena na području Grada Senja – faza II” je nabava i podjela paketa higijenskih potrepština krajnjim korisnicima odnosno osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju i osobama s invaliditetom. Paket se sastoji od osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština, koje će 90 korisnika primati za vrijeme trajanja projekta.

Kroz ovaj projekt zaposlilo se 15 žena koje brinu o 90 krajnjih korisnika na području Grada Senja. Djelatnice redovito posjećuju korisnike kojima dostavljaju namirnice, lijekove i druge potrepštine. Pomažu im kod pripreme obroka, održavanja osobne higijene kao i čistoće stambenog prostora. Također, svojim korisnicima pružaju podršku kroz razgovor i druženje.

Ukupna vrijednost projekta o dodjeli bespovratnih sredstava je gotovo 1,4 milijuna kuna, a financira se u 100-postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

error: Content is protected !!