Promocija slikovnice Senjski zmaj

Knjižnica je bila puna velikih i malih posjetitelja kojima je, kroz riječ i sliku, predstavljena ova zavičajna slikovnica koja na zanimljiv i maštovit način upućuje djecu na brojne kulturno-povijesne znamenitosti i prirodna bogatstva senjskoga kraja

SENJ U sklopu obilježavanja Dana Grada Senja u senjskoj je knjižnici održana promocija slikovnice „Senjski zmaj“ autorica Svjetlane Olujić-Tomaić i Zrinke Ostović.

„Senjski zmaj“ iz tiska je izašao prošle godine uz financijsku potporu Grada Senja. Knjižnica je bila puna velikih i malih posjetitelja kojima je, kroz riječ i sliku, predstavljena ova zavičajna slikovnica koja na zanimljiv i maštovit način upućuje djecu na brojne kulturno-povijesne znamenitosti i prirodna bogatstva senjskoga kraja.

Tekst slikovnice je, uz slikovnu pozadinu, interpretirala ravnateljica Gradske knjižnice Senj Ana Prpić Rogić, a povratne informacije djece su i više nego pozitivne.

„Na krilima mašte i Senjskoga zmaja naši najmlađi mnogo saznaju o svome gradu i postaju svjesni njegove ljepote i vrijednosti pa je cilj i namjera autorica u potpunosti ispunjena. Nema ljepšeg prizora od onoga kad se mali Senjani natječu tko će nabrojiti više uskočkih kapetana ili vrsta riba koje žive u senjskom akvatoriju. Ljubav prema zavičaju gradi se od malih nogu stoga je promocija slikovnice posvećene Senju i više nego prigodna u tjednu kada naš grad pod Nehajem slavi rođendan”, rekla je Prpić Rogić.

U drugom dijelu promocije ilustratorica Ostović pojasnila je djeci kako nastaju slikovnice te kako se stvarao „Senjski zmaj“, a potom je pod vodstvom umjetnice održana i likovna radionica na kojoj su djeca oslikavala motive svojega grada stvorivši prekrasnu izložbu „Lipi moj Senj“ koja je postavljena u Dječjem odjelu Knjižnice kao podsjetnik na ovo zanimljivo i edukativno druženje Senju gradu u čast.

„ Lijepo je vidjeti koliko se djece okupilo u knjižnici, iako je vrijeme školskih praznika. Rado se uključuju u ovakve radionice, znatiželjni su, pitaju, crtaju, lijepa je atmosfera, radimo i družimo se“, rekla je Ostović.

„Rado se odazivamo na sve programe koje knjižnica organizira za djecu. Ova slikovnica jako se svidjela učenicima, na jednostavan način, uz puno lijepih fotografija, govori o našem gradu i svi su je jako lijepo prihvatili“, rekla je učiteljica 3a razreda OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Melita Marenić.

Knjižnica od srca zahvaljuje umjetnici Zrinki Ostović, nastavnici Meliti Marenić i njezinim učenicima kao i svih posjetiteljima promocije na pažnji i lijepom druženju.