Prošetali smo vrtićem Cvrčak i mrav u Triblju

U samo tjedan dana novi vrtić posložio se poput Lego kockica

TRIBALJ U samo tjedan dana novi Vrtić Cvrčak i mrav u Triblju posložio se poput Lego kockica. Bili smo nestrpljivi poput djece pa smo s ravnateljicom vrtića Dajanom Jerčinović i načelnikom Vinodolske općine Marijanom Karlićem krenuli u razgledavanje interijera vrtića koji će se otvoriti na proljeće.

Vrtić na zapadnom ulazu u Tribalj imat će četiri jasličke i četiri vrtićke skupine, kapaciteta 120 djece. Pripreme za montažnu gradnju počele su krajem srpnja. Investicija je vrijedna 13 milijuna kuna. Izgradnja vrtića djelom se financira iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020. odnosno Mjere 7 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”, podmjera 7.4, tip operacije 7.4.1 “Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujućči i slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, a dijelom putem kroz kreditna sredstva Vinodolske općine.

Načelnik Karlić zadovoljan je tempom.
“Izvođač radova Jedinstvo Krapina uspješno privodi gradnju objekta kraju i vjerujemo da će projekt biti dovršen u dogovorenom vremenskom roku pa čak i ranije, ukoliko gospodarske, vremenske, ali prvenstveno zdravstvene okolnosti, uvjetovane pandemijom COVID-19, budu zadovoljavajuće. I ovaj put se pokazalo da se uspješnim timskim radom i suradnjom Vinodolske općine sa nizom suradnika iz različitih ustanova i institucija može gotovo istovremeno realizirati više velikih, za našu malu Općinu, značajnih projekata.

Načelnik Karlić

Vinodolska općina naglasak stavlja na stvaranje uvjeta za život mladih obitelji, obitelji s djecom. Priroda nam je dala sve najbolje uvjete za život, gledano sa klimatološkog aspekta, geografskog položaja, prometne povezanosti sa svim većim središtima, a sami se moramo potruditi da očuvamo stvoreno i stvorimo novo kako bi Vinodolska općina postala destinacija poželjna za obiteljski život”, rekao nam je vidno zadovoljan načelnik Karlić koji je podsjetio na nedavno useljenje djece u novi prostor vrtića u Bribiru te na uređenje dječjih igrališta na području Vinodolske općine, a sve u cilju podizanja općinskog standarda po svim pitanjima vezanim uz najmlađe pučanstvo.

Ravnateljica Jerčinović

 

 

 

error: Content is protected !!