Provaljivao i krao u Crikvenici

Za 25-godišnjaka je bila “kobna” provala u odgojno-obrazovnu ustanovu, nakon koje je uhićen

CRIKVENICA Policija u Crikvenici u suradnji s policijskim službenicima I. policijske postaje Rijeka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela imovinskog kriminaliteta. Policija ga sumnjiči da je 16. travnja ove godine provalio u prostorije odgojno-obrazovne ustanove u Crikvenici nakon čega je vrlo brzo pronađen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je istog dana u Crikvenici provalio i u ured iz kojeg je otuđio prijenosno računalo, printer i fotoaparat, ukupne vrijednosti oko 13 tisuća kuna i u vlasništvu 61-godišnjeg hrvatskog državljanina, dok iz stana 54- godišnjeg hrvatskog državljanina nije ništa otuđio.

Osim toga, krajem ožujka do 15. travnja ove godine provalio je i u prostorije tvrtki na području Banderova i Potoka U Rijeci te u Viškovu, iz kojih nije uspio ništa otuđiti.

Po završetku kriminalističkog istraživanja prijavljen je za šest kaznenih djela teške krađe, od kojih pet u pokušaju i predan pritvorskom nadzorniku.