Prvih šest mjeseci: Novi u plusu 22 posto

Otkud toliki plus u noćenjima? Jednostavno, hotel Lišanj lani se još gradio. U lipnju je Novi jači za 30 posto. Privatni smještaj u plusu od 16 posto. Udvostručen broj njemačkih i austrijskih noćenja u lipnju

NOVI VINODOLSKI U prvih pola godine Novi Vinodolski je zabilježio plus od 22 posto u noćenjima. Broj noćenja popeo se sa 86 na 105 tisuća. Najviše zasluga za veliki porast noćenja pripada hotelima koji su se u odnosu na lani digli za 39 posto. Otkud toliki plus? Jednostavno, hotel Lišanj lani se još gradio. Privatni smještaj zabilježio je plus od dva posto, a kampovi od 32 posto. U dolascima je Novi jači za 27 posto u odnosu na isti period lani.

Po broju noćenja prednjače Nijemci. Ne samo po zbroju noćenja već i po povećanju. Njemački turisti su skočili sa 20 na 29 tisuća noćenja, što je plus od 42 posto. Na drugom mjestu po broju noćenja su Hrvati sa 21 tisućom noćenja. Hrvatska noćenja ostala su na lanjskoj razini. Austrijanci su skočili dvostruko, sa pet i pol tisuća na 11 tisuća noćenja. Na četvrtom mjestu su Slovenci sa povećanjem od 16 posto, a na petom Poljaci sa plusom od 21 posto. Slovenci i Poljaci zabilježili su oko sedam tisuća noćenja.

U lipnju je novi jači za 30 posto u odnosu na lani. Bilježi se skok s 59 na 77 tisuća noćenja. Privatni smještaj je u plusu 16 posto, hoteli 23, a kampovi 50 posto. Prvi Nijemci i treći Austrijanci su gotovo udvostručili noćenja dostigavši gotovo 24 tisuće odnosno šest i pol tisuća noćenja u lipnju. Drugi po broju noćenja su Hrvati s gotovo 13 tisuća noćenja i plusom od 20 posto u odnosu na lanjski lipanj.

Hotel Lišanj

error: Content is protected !!