U energetsku obnovu crikveničkih osnovnih škola 18 milijuna kuna

Grad je dobio pet milijuna kuna EU sredstava, a prijavio se za još šest milijuna kuna. Preostalo bi za financirati iz gradskog proračuna trećinu investicije. Prva je na redu OŠ Vladimira Nazora

CRIKVENICA Škola i nastava su vjerojatno zadnje dvije riječi koje trenutno žele čuti učenici koji su tek uhvatili gas na ljetnim praznicima, no škole se pripremaju za jesen. Naime, nakon energetske obnove zgrade vrtića, energetsko ruho dobit će obje crikveničke osnovne škole. Prva je na redu OŠ Vladimira Nazora koja bi već ovog ljeta mogla zamijeniti fasadu. Ako sve bude po planu, sljedeće ljeto radit će se na školi Zvonka Cara.
Za obnovu OŠ Vladimira Nazora je objavljena javna nabava za izvođenje radova. Ukupna vrijednost investicije iznosi 10,8 milijuna kuna, od čega prihvatljivi troškovi iznose 8,3 milijuna kuna. Odobreno je sufinanciranje (i potpisan ugovor) iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj OP Konkurentnost i kohezija 2014-2020 u iznosu od tri milijuna kuna. Prije nekoliko dana se Grad Crikvenica prijavio na Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godini koji je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Crikveničani su zatražili gotovo 3,9 milijuna kuna. U slučaju zelenog svjetla, iz proračuna Grada Crikvenice trebalo bi izdvojiti oko 3,9 milijuna kuna odnosno trećinu vrijednosti investicije.

OŠ Vladimira Nazora

Kad je riječ o OŠ Zvonka Cara, planiran je početak nabave u idućoj godini. Ukupna vrijednost investicije iznosi 7,2 milijuna kuna, od čega prihvatljivi troškovi iznose 6,8 milijuna kuna. Već je odobreno sufinanciranje (i potpisan ugovor) iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj OP Konkurentnost i kohezija u iznosu od 2,1 milijuna kuna. Kao i u slučaju OŠ Vladimir Nazora, energetska obnova škole prijavljena je na Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godini koji je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Za školu Zvonka Cara Grad Crikvenica je zatražio 2,3 milijuna kuna. U slučaju dodjele tih sredstava, iz proračuna Grada Crikvenice moralo bi se osigurati 2,7 milijuna kuna odnosno 38 posto vrijednosti investicije.

error: Content is protected !!