Radionica PC Vinodol za poljoprivrednike: kako do europskih sredstava?

Prijave na novi EU natječaj otvaraju se 15. studenoga i ostaju otvorene do 28. prosinca

NOVI VINODOLSKI U organizaciji Poduzetničkog centra Vinodol, u gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog održana je informativna radionica za podmjeru 6.3., tip operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”. Radionicu je otvorila direktorica centra Ivona Blažević navodeći važnost nastavka dodjele bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.- 2020., a čiji je glavni cilj povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača. U 2021. godini osigurano je više od 2,4 milijarde kuna bespovratnih sredstava. Na radionici je poljoprivrednicima informacije prenijela pripravnica Valentina Preni.

Cilj radionice bio je upoznati poljoprivrednike o mogućnostima bespovratnog financiranja ulaganja putem natječaja iz Mjere 6., Podmjere 6.3. objavljenog prošli tjedan. Potpora putem navedene mjere ima za cilj pomoći gospodarstvima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarenje dovoljno prihoda za dostojanstven život i ostanak na ruralnom području, čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti.
Na radionici su obrađena sva važnija poglavlja predmetnog natječaja pa su tako prisutni upoznati sa uvjetima prihvatljivosti korisnika i aktivnosti, prihvatljivim sektorima, potrebnom dokumentacijom, kriterijima odabira, načinu podnošenja zahtjeva za potporu… Prijave na predmetni natječaj započinju 15. studenog i traju do 28. prosinca.

Poduzetnički centar Vinodol poziva zainteresirane poljoprivrednike da im se obrate za pomoć u izradi poslovnog plana i pripremi potrebne natječajne dokumentacije.