Bespovratnim sredstvima pokrijte 80 posto investicije u energetsku obnovu zgrade

U Crikvenici je organizirana radionica koja bi građanima trebala olakšati prijavu na Javni poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada

CRIKVENICA U Crikvenici je organizirana radionica koja bi građanima trebala olakšati prijavu na Javni poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada. U Gradu Crikvenicu ističu da su prvi grad u Primorsko-goranskoj županiji koji je organizirao radionicu na kojoj se moglo čuti konkretne i korisne savjete. Radionica se održala u Dvorani Zora, u Staroj školi.
Cilj Grada Crikvenice je u periodu od 2021. do 2028. godine motivirati što više građane koji žive u višestambenim objektima da se prijave na javni poziv te dobiju bespovratna sredstva i do 80 posto kako bi njihove zgrade iz energetskog razreda C i D došle u energetski razred A + i A.

Na Javni poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada mogu se prijaviti zgrade koje imaju upravitelja. Sama prijava može ići preko predstavnika stanara ili upravitelja zgrade. Višestambena zgrada je objekt koji ima više od tri stambene jedinice.

Nakon rasta cijene energenata, o primjenama mjera energetske učinkovitosti i ugradnji sustava za korištenje obnovljivih izvora energije sve se više razmišlja, jer je na taj način režijske troškove za energiju moguće smanjiti i do 60 posto. Na raspolaganju je 300 milijuna kuna kroz javni natječaj koji će se objaviti krajem ožujka ili početkom travnja.