Među najboljih 20 sportaša županije, troje iz Jadranova

U sportskoj eliti PGŽ su ribolovka Ivana Budisavljević te boćari Karlo Šaban i Lovro Šipek

OPATIJA Primorsko-goranska županija organizirala je svečanost u čast najuspješnijih sportaša i klubova u 2021. godini. Nagrađenim sportašima na vrhunskim sportskim postignućima i medaljama na velikim natjecanjima u opatijskom centru Gervais čestitao je župan Zlatko Komadina.
– Prilika je ovo da se prisjetimo sportskih uspjeha i prije svega kažemo hvala onima koji su vrhunskim rezultatima proslavili svoj grad, općinu, svoju regiju i državu i time postali i uzor mladima da se bave sportom. Po tome je naša županija i poznata u Hrvatskoj. Otprilike deset posto stanovništva na razne načine bavi se sportom, a jedini u Hrvatskoj, zahvaljujući zemljopisnim i klimatskim uvjetima, imamo zastupljene sve sportove, rekao je župan Komadina dodavši da PGŽ financira županijsku Zajednicu sportova te s oko četiri milijuna kuna godišnje podupire javne potrebe u sportu, kao i rad Saveza školskih sportskih društava, Saveza sportova osoba s invaliditetom i Saveza sportske rekreacije PGŽ.
Plavo-žutom bojom na pozornici PGŽ je odala počast i podršku narodu Ukrajine.

Među 20 istaknutih sportaša čak je troje sportaša iz Jadranova, ribolovka i dvojica boćara. Ivana Budisavljević osvojila je prvo mjesto na svjetskom prvenstvu za seniore u ribolovu u konkurenciji U-21 u Piranu. Karlo Šaban osvojio je prvo mjesto na svjetskom seniorskom prvenstvu u boćanju, pojedinčano klasično i treće mjesto na svjetskom prvenstvu za mlađe seniore u Martiguesu (FRA) par klasično. Lovro Šipek osvojio je drugo mjesto na svjetskom prvenstvu u boćanju za juniore pojedinačno klasično i treće mjesto na svjetskom prvenstvu za juniore u disciplini štafetno izbijanje u Martiguesu u Martiguesu (FRA). Ivana je članica Športskog ribolovnog društva Tunera, a Karlo i Lovro Boćarskog kluba Jadranovo.

Dodijeljeno je i devet priznanja za ekipna klupska dostignuća na državnoj razini. Među nagrađenima je Košarkaški klub Adria Oil Škrljevo koji se natječe u najvišem državnom rangu.