Radionica za poduzetnike i one koji razmišljaju o poduzetništvu

U Senju je održana Promidžbena kampanja projekta Razvojni centar Ličko – senjske županije

Senj – Promidžbenu kampanju projekta Razvojni centar Ličko – senjske županije provode Ličko – senjska županija i Javna ustanova Razvojna agencija Ličko – senjske županije u svim jedinicama lokalne samouprave na području Županije. Tako su danas stigli u Senj i održali prezentaciju u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva.

Prezentaciju su održali Blaženka Sanković Katalinić i Andrija Brkljačić, članovi operativnog tima za provedbu Projekta Razvojni centar Ličko – senjske županije, a uz neke od poduzetnika Grada Senja, prisustvovao joj je i ravnatelj Ustanove za razvoj grada Vedran Ažić s djelatnicima ustanove.

Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a prezentacija se odvija s ciljem jačanja svijesti o postojanju Razvojnog centra kao jedinstvenog mjesta za poticanje poduzetništva na području cijele Ličko – senjske županije.

“Radionica je namijenjena postojećim poduzetnicima i potencijalnim budućim poduzetnicima, nekome tko ima poslovnu ideju, a možda se još nije odlučio ući u svijet poduzetništva. Zato će Razvojni centar imati više usluga koje će pružati. Jedan dio je višeciljna skupina – prerada poljoprivrednih proizvoda, odnosno voća, povrća, ljekovitog bilja, gljiva itd. Drugi dio se odnosi na postojanje poduzetničkog inkubatora gdje bi poduzetnici mogli koristiti povoljan poslovni prostor uz povoljne uvjete i druge zajedničke usluge koje može koristiti kao korisnik poduzetničkog inkubatora i treći dio je virtualni inkubator čije usluge mogu koristiti svi poduzetnici s područja županije kao i oni koji nisu stanari inkubatora. I treći dio Razvojnog centra odnosi se na poslovne prostore pratećih potpornih institucija za poduzetništvo”, istaknula je Katalinić dodajući kako projekt nije još gotov, u realizaciji je, a promidžba je prvi korak u predstavljanju projekta i usluga koje će pružati i intenzivirat će se pred sam kraj realizacije projekta, izgradnje samoga prostora inkubatora.

Na prezentaciju su bili pozvani aktivni i budući poduzetnici te proizvođači voća, povrća i meda, a naglasak je bio na opisu budućih usluga koje će Razvojni centar pružati, kao što su usluge poluindustrijskih postrojenja za preradu voća, povrća i ljekovitog bilja sušenjem, preradu voća u želirane proizvode, te punjenje i preradu meda.

Planirana je i uspostava Centra za podršku investitorima. Poduzetnici informacije o projektu mogu dobiti i u Razvojnoj agenciji L-S županije Lira, u Upravnom odjelu za gospodarstvo L-S županije, a senjski poduzetnici i u Ustanovi za razvoj Grada Senja.

error: Content is protected !!