Ruralne kuće “pomele” koronu, u Vinodolu turizam na lanjskoj razini

U prvih deset dana srpnja, bilježi se pad od 11 posto u odnosu na lani. Za korona godinu, rezultati odlični. Tajna je u ulaganju u kvalitetu, ističe zamjenik načelnika Vinodolske općine Grbić

BRIBIR U prvih deset dana srpnja turizam u Vinodolskoj općini “pomeo” je koronu. Ispostavilo se da ruralnim kućama (s bazenima) na osami, u Vinodolu koji ne zna što je to masovni turizam, čak niti “svemoguća” korona ne može ništa. U uvodnih deset dana srpnja u Vinodolu je ostvareno više od 7 tisuća noćenja, što je tek 11 posto manje no u istom periodu lani. Odličan rezultat u korona godini.

Bilježi se porast domaćih gostiju koji potpisuju gotovo 1.400 noćenja, što je 6 posto više no lani. Po broju noćenja prednjače susjedi Slovenci sa čak 75 posto više noćenja u odnosu na isti period prošle godine. Treći su Nijemci s 22 posto noćenja više, slijede Česi i Belgijanci.
“U prvih šest mjeseci ove godine na području Vinodola bilježi se pad noćenja od 53 posto, što bi se u normalnim prilikama okarakretiziralo kao loše, ali ako uzmemo u obzir da do početka mjeseca lipnja nije bilo gotovo nikakvog turističkog prometa, to je onda također zadovoljavajući rezultat”, kaže direktorica TZ Vinodolske općine Alenka Spoja dodajući da su u prvih pola godine domaći gosti zabilježili porast od 26 posto noćenja.

Tribaljsko jezero – turistički adut Vinodola

Broj registriranih iznajmljivača, kao i ukupan broj raspoloživih kreveta, konstantno raste iz godine u godinu. Na području Vinodolske općine registrirano je 330 privatnih iznajmljivača s gotovo 1.600 postelja. Rastom broja smještajnih kapaciteta i broja kreveta u obiteljskom smještaju raste i konkurencija, te je sve više objekata s četiri i pet zvjezdica.
Rezultati s početka srpnja u Vinodolu su dokaz kako se turizam ne događa sam od sebe i kako su se napravili veliki iskoraci na našem području, uz kontinuirano povećanje kvalitete. Svjedočimo razvoju elitnijeg segmenta turizma čija prisutnost nedvojbeno pozitivno utječe na status destinacije. Brojke potvrđuju da je Vinodolska općina već godinama prepoznata po ruralnom turizmu te da se pozicionirala kao turističko odredište s velikom razvojnom perspektivom”, objašnjava srpanjski turistički uspjeh zamjenik načelnika Vinodolske općine Danijel Grbić.

Direktorica TZ Vinodolske općine Spoja ističe da prva polovica srpnja ulijeva nadu da ova turistička sezona neće biti otpisana kako su mnogi prognozirali te da će se ipak ostvariti neki turistički rezultati i prihodi.

error: Content is protected !!