SDP Crikvenica: uvedite “drive in” testiranje

Socijaldemokrati predlažu da se testiranje koje danas traje od 8 do 9 sati, produži do 11 sati

CRIKVENICA Priopćenjem se oglasio crikvenički SDP koji predlaže Gradu Crikvenici i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije da se testiranje na COVID-19 u Crikvenici organizira na drugi način i na drugoj lokaciji. U priopćenju crikvenički socijaldemokrati podsjećaju da je krajem kolovoza uvedena mogućnost testiranja temeljem suradnje NZJZ Primorsko-goranske županije i Doma zdravlja PGŽ, uz organizacijsku i financijsku pomoć Grada Crikvenice. Posebno opremljeni montažni objekt smješten je u stražnjem dvorištu crikveničkog doma zdravlja. U priopćenju stoji sljedeće:

“Kako na istoj adresi djeluje i Hitna medicinska pomoć kojoj je nužan nesmetan prolaz interventnog vozila hitne pomoći, u Crikvenici nikada nije zaživjela mogućnost drive-in testiranja, a koje bi uvelike olakšalo i ubrzalo testiranje građana.
Dolaskom zime i loših vremenskih uvjeta sve učestalije su molbe građana koji nam se obraćaju s upitom za osiguravanjem nove dostupnije i zaštićenije lokacije za provođenjem testiranja. Predlažemo da Grad Crikvenica razmotri postavljanje, točnije premještanje postojećeg montažnog objekta u neposrednu blizinu trenutne lokacije ispod vijadukta, konkretnije na parkiralište Stadion – Crikvenica (preko puta nogometnog igrališta) koje se u ovom izvansezonskom periodu ionako ne naplaćuje. Nadalje, predlažemo da se uz montažni objekt postavi neka vrsta nadstrešnice kako bi građani bili zaštićeni za vrijeme vremenskih neprilika.

Također, predlažemo da Grad Crikvenica u suradnji sa NZJZ uloži sve napore kako bi građani koji od svojih obiteljskih liječnika ili epidemiologa imaju propisane indikacije na bolest mogli automobilima doći ispred montažnog objekta na “drive in” testiranje. Smatramo kako je predložena lokacija idealna iz više razloga, ponajviše blizine Doma zdravlja, ali i načina na koji je usmjeren promet na spomenutom parkiralištu (jednosmjerno kružno kretanje, združen ulaz i izlaz).

Zaključno, u ljetnim mjesecima uzimanje uzoraka provodilo se radnim danom od 8 do 12 sati, a sada u zimskim mjesecima radno vrijeme je skraćeno i uzimanje uzoraka moguće je samo od 8 do 9 sati. Kako se na našem testnom mjestu, ponajviše zbog blizine testiraju i građani nama susjednih gradova i općina (Općina Vinodolska, Grad Novi Vinodolski, Grad Kraljevica) molimo da se razmotri i produljenje radnog vremena, minimalno do 11 sati”, stoji u priopćenju SDP-a.

error: Content is protected !!