SDP darovao uređaj pedijatrijskoj ordinaciji

Uređaj za brzo određivanje CRP-a vrijedan je 17 tisuća kuna

Crikvenica – Predsjednik crikveničkog SDP-a Mario Kružić, u pratnji predsjednice Foruma žena Ive Karlić, donirao je medicinski uređaj za brzo određivanje CRP-a pedijatrijskoj ambulanti dr. Ines Kassal-Andrašević u crikveničkom Domu zdravlja.

Gradski odbor crikveničkog SDP-a je jednoglasno donio odluku da se cjelokupni prošlogodišnji iznos predviđen za božićno-novogodišnji domjenak i nabavu promotivnih materijala prenamjeni za kupnju ovog uređaja. Vrijednost uređaja skupa sa 50 testova za CRP i 50 testova za bris/streptokok je 17 tisuća kuna.

“Obzirom da laboratorij koji djeluje u Domu zdravlja Crikvenica radi isključivo u prijepodnevnim satima odlučili smo se za kupnju uređaja koji će pomoći liječnici da utvrdi o kakvoj je infekciji riječ i pravovremeno započnu s adekvatnom terapijom. Vjerujem da će zahvaljujući ovom uređaju roditelji i djeca biti bezbrižniji, neće morati strepiti do vađenja krvi idućeg jutra ili odlaziti u Rijeku, a liječnici ćemo također olakšati posao. Kupnjom i donacijom ovog izuzetno vrijednog uređaja SDP Crikvenice se potvrđuje u nastojanju osiguravanja što bolje zdravstvene skrbi za svoje najmlađe sugrađane”, ističe Mario Kružić.

“Na kupnju i donaciju uređaja smo se odlučili i iz razloga kako bi izbjegli odlazak djece u laboratorije za vađenje krvi te nepotrebno “bockanje” male djece u venu, već bi medicinsko osoblje pedijatrijske ordinacije odmah, malim ubodom iz jagodice prsta djeteta, moglo dobiti potreban rezultat koji bi odredio daljnji tijek liječenja djeteta”, ističe Iva Karlić.

Zadovoljstvo doniranim uređajem nije krila dr. Ines Kassal-Andrašević, koja ističe da je riječ o vrlo vrijednom uređaju koji u nekoliko minuta može odrediti vrijednost upalnog parametra CRP-a analizirajući uzorak kapilarne krvi iz jagodice prsta. Uređaj je izrazito jednostavan za korištenje, testiranje traje dvije minute te se kvantitativni rezultati CRP-a dobivaju dok je pacijent još prisutan u ordinaciji. Ujedno pomaže i u razlučivanju bakterijskih od virusnih infekcija. Donacija je značajan doprinos pri liječenju naših najmlađih u svakodnevnom radu, te se ovom prilikom želimo od srca zahvaliti crikveničkom SDP-u, zaključuje dr. Kassal-Andrašević.

error: Content is protected !!