Senj u kolovozu na 76 posto lanjskih noćenja

Grad pod Nehajem zanimljiv je i filmskim ekipama, Austrijanci su snimali prilog o uskocima, a francusko-njemačka TV ekipa stiže i zbog Crvenokose Zore

SENJ Prvih 15 dana kolovoza Senj je na 76 posto noćenja u odnosu na isti period lanjske godine. Direktor TZ Grada Senja Viktor Samaržija ističe zadovoljstvo rezultatima, posebice kad se vratimo na kasno proljeće i početak ljeta, kad su procjene upućivale da će se Senj morati zadovoljiti s 25-30 posto lanjskog turističkog prometa.

TV ekipa u akciji

Senjska turistička zajednica radi i na promociji Senja. Ugostili su ekipu austrijske državne televizije, ORF 3, koja je snimala prilog o uskocima. U grad u kojem je “živjela” Crvenokosa Zora, glavni lik romana i u Njemačkoj izuzetno popularne serije, krajem kolovoza stiže francusko-njemački kanal Art. Između ostalog, razgovarat će sa Senjanima koji su nekad glumili u seriji.

Direktor Samaržija najavljuje skoru izgradnju dvaju vidikovaca na biciklističkoj ruti u zaleđu Senja. Do kraja kolovoza vidikovci bi morali biti gotovi. Uz Grad Senj i TZ Grada Senja, uređenje vidikovaca poduprlo je i Ministarstvo turizma. Time će zaleđe Senja imati četiri vidikovca. Atrakcija na vidikovcima sigurno će biti teleskopi pomoću kojih će se dodatno moći uživati u predivnim pogledima.

Senj su posjetili i bikeri, zaljubljenici u Harley-Davidson.

FOTO Zoran Pika Hapčo