Zubkove lebdeće figure ispunile Gradsku galeriju

Mnogi radovi na izložbi su interaktivnog karaktera, te su posjetitelji očitanjem QR koda dostupnih pokraj pojedinih radova mogli ući u svijet proširene stvarnosti

CRIKVENICA Svečano je otvorena samostalna izložba akademskog umjetnika Marka Zubaka “Interdisciplinarni svjetovi” u Gradskoj galeriji Crikvenica. Prostor galerije ispunile su samostalne i grupne skulpture te ambijentalne instalacije papertoysa. Lebdeće figure koje padaju i papertoysi koji izbijaju iz površine platna u stvarni prostor zaokupili su pažnju posjetitelja. Izložba je bila podjednako zanimljiva svim generacijama – od najmlađih do odraslih.

Na otvorenju je govorila voditeljica Gradske galerije Crikvenica Sanja Škrgatić koja je istaknula da joj je iznimno zadovoljstvo ugostiti Marka Zubaka s izložbom koja je 2018. godine osvojila nagradu ULUPUH-a za najbolju samostalnu izložbu kojom je Marko Zubak postao počasni član ULUPUH-a. Kustosica izložbe Sonja Švec Španjol ukratko je predstavila izložbu zainteresiranoj javnosti istaknuvši kako Marko djelovanjem unutar svijeta papertoysa demistificira umjetnost u kontekstu da su papertoysi besplatni umjetnički objekti koje svatko može skinuti preko interneta i napraviti slijedeći upute te se time dokida pretpostavka da je umjetnost nedodirljiva i namijenjena isključivo određenoj grupaciji ljudi.

Posjetitelji na izložbi mogu vidjeti dio radova s izložbe iz 2018. godine koja je proglašena najboljom izložbom, ali ujedno i posve nove radove koji su premijerno predstavljeni javnosti upravo na Markovoj samostalnoj izložbi u Crikvenici. Mnogi radovi na izložbi su interaktivnog karaktera, te su posjetitelji očitanjem QR koda dostupnih pokraj pojedinih radova mogli ući u svijet proširene stvarnosti.

error: Content is protected !!