Senjski osnovnoškolci posjetili Radio Senj

Okušali su se mali Senjani i pred mikrofonom. Svi su se redom predstavili slušateljima Radio Senja

SENJ Svake godine učenici nižih razreda senjske osnovne škole posjećuju Radio Senj kako bi vidjeli i čuli kako se proizvodi i emitira radijski program, o čemu uče u nastavnom gradivu Hrvatskog jezika trećeg razreda.

Učenici 3.a razreda OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića s učiteljicom Melitom Marenić stigli su tako danas na Radio Senj kako bi proširili stečeno znanje o radiju kao mediju. Obišli su redakciju, studio, režiju te pomoćni studio i režiju. Učenici su bili vrlo zainteresirani saznati pojedinosti i sa zanimanjem su slušali sve informacije. Postavili su brojna pitanja o tome kako se emitira program, kako informacije i glazba dolaze do slušatelja, zašto služi spužva na zidovima studija…

Okušali su se i pred mikrofonom. Svi su se redom predstavili slušateljima Radio Senja i kazali im što im se najviše svidjelo, a većini je to bio studio jer, kako rekoše, baš im je super što su prvi put govorili na mikrofon slušateljima Radio Senja.

Neki od njih kazali su kako bi željeli raditi na radiju te pozvali zaposlenike radija na svoju radionicu u kojoj će se pripremati za Dane glagoljice. Tada će, rekoše, dati izjave za Radio Senj i pozvati slušatelje da dođu vidjeti što su priredili za taj dan, koji se već tradicionalno obilježava u senjskoj osnovnoj školi.