Senjski srednjoškolci i planinari sadili bukvu u Crnom Kalu

U akciji “Zasadi drvo, ne budi panj” sudjelovalo je 16 učenika i troje profesora te članovi PD Zavižan Senj

ZAVIŽAN Šesnaest učenika i tri profesora Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića u Senju, zajedno s članovima Planinarskog društva “Zavižan” Senj, sadili su sadnice obične bukve u okolici Crnoga Kala, a u sklopu projekta Kolektivna sadnja drveća “Zasadi drvo, ne budi panj”.
“Sadili smo zajedno s djelatnicima šumarije, Gospodarske jedinice Brušljan, odjel 4c koji su osigurali sadnice i mjesto sadnje. Turistička zajednica Grada Senja sufinancirala je prijevoz planinarima do odredišta sadnje”, rekla je ravnateljica senjske srednje škole Danijela Vukelić.
Nakon uspješno obavljenog posla, sve sudionike čekala je organizirana marenda. Cilj inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske zasade što više stabala kako bi pridonijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnost i dobrobit drveća i zelenila, osobito u urbanim sredinama. Inicijativu je preko Facebook grupe nedavno pokrenula Varaždinka Mateja Angelina Kramar koja je u kratkom roku privukla mnogobrojne zainteresirane sudionike čiji broj neprestano raste.