Senjski stožer neće davati dozvole za manifestacije

Stožer Civilne zaštite Grada Senja do daljnjega neće izdavati suglasnosti za održavanje javnih događanja na području Grada Senja koja bi predstavljala povećan rizik za pojavu i prijenos koronavirusa

SENJ Na sjednici stožera Civilne zaštite Grada Senja razmatrana je aktualna situacija te stanje spremnosti nadležnih službi i redovitih snaga Civilne zaštite za reagiranje i otklanjanje posljedica u slučaju pojave osoba zaraženih koronavirusom na području Grada Senja. Također su razmotreni pristigli zahtjevi za organizaciju manifestacija, priredbi i drugih javnih događanja tijekom turističke sezone na području Grada Senja.

Stožer je zbog odgovornog ponašanja pohvalio sve one osobe koje su obvezne na nošenje zaštitnih maski kao i ostale građane na području Grada Senja jer trenutna dobra epidemiološka situacija uvelike ovisi o ponašanju i postupcima svih građana na području Senja.

Stožer i nadalje poziva na praćenje svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite. S ciljem očuvanje života i zdravlja građana i trenutno dobre epidemiološke situacije te radi potpore tijeku turističke sezone, Stožer civilne zaštite Grada Senja do daljnjega neće izdavati suglasnosti za održavanje javnih događanja na području Grada Senja koja bi predstavljala povećan rizik za pojavu i prijenos koronavirusa. Organizatori privatnih događanja na kojima se očekuje veći broj nazočnih osoba, na sebe preuzimaju odgovornost za poštivanje protuepidemijskih mjera.

error: Content is protected !!