Šetnja i radna akcija na Praputnjaku

Desetero volontera prošetalo je putem koji se proteže od padine ispod Meje do predjela Praputnjaka zvanog Košćica

PRAPUTNJAK Desetero volontera prošetalo je putem koji se proteže od padine ispod Meje do predjela Praputnjaka zvanog Košćica. Okupljanje je rezultiralo malom radnom akcijom uz pogovor o mikrolokalitetima koje se zaticalo putem, od starog zaseoka Fitnićevo koje se nalazi na odvojku puta za krašku dolinu Dolčinu, do kamenih specifikuma poput škalnica u kojima su ljudi nekad sakupljali vodu za okrijepu za rada u prezidama. Šetnja i akcija dio je aktivnosti Susjedstva Praputnjak u sklopu EPK 2020.

Bila je to prilika i za lijepo druženje, ali i za skupljanje “zalutalog” otpada, sječu granja i grmlja koje narušava sigurnost prolaznika i obližnjih gromača.
– Diveći se krajoliku okupanom jesenskim bojama i mirisima, možemo ponosno reći da je subotnje druženje proteklo i lijepo i produktivno. Nadamo se još kojoj skoroj prilici koja nas vodi dalje duž puta i bliže trenutku spajanja u kružnu rutu oko plodonosne Dolčine, okosnice nastanka Praputnjaka, poručila je predsjednica Udruge Praputnjak – kulturni krajolik i voditeljica tima susjedstva Praputnjak u sklopu EPK 2020 Ivona Miloš.

error: Content is protected !!