Šetnja kroz povijest u subotu otvara Margaretino leto u Bakru

Bakar će se vratiti u barok. Posjetitelji će obići dvorac grofa i grofice od Štatenberga, kušati barokne specijalitete, odlutati u povijest kroz besplatnu interpretacijsku turu “Šetnja s Marijom Terezijom“. U 22 sata svečano se otvara “Margaretino leto”, a večer će začiniti Kedžin koncert

Bakar – Zastore podiže “Margaretino leto” u Barku. Čast da otvori najmasovniju i najprepoznatljiviju bakarsku manifestacija koja će potrajati punih mjesec dana ima “Šetnja kroz povijest – Doba Marije Terezije”. Nije dami uzalud ukazana čast. Prije 240 godina carica Marija Terezija proglasila je svojom poveljom Bakar slobodnim kraljevskim gradom i otvorila prostor za prosperitet u svakom pogledu.

Turistička zajednica i Grad Bakar pozivaju na “Šetnju kroz povijest – Doba Marije Terezije” prekosutra (subota) u 18 sati. Udruge i svijet bakarskog kraja kroz prezentacije, radionice, degustacije, izložbe i glazbene programe teleportirat će posjetitelje u doba baroka.

Nezaobilazne točke povratka u prošlost bit će stara gradska jezgra, suvenirnica, barokni dvorac grofa i grofice od Štatenberga. Naći će se i baroknih specijaliteta. Svi su pozvani na interpretacijsku turu “Šetnja s Marijom Terezijom“. Obići će se Frankopanski kaštel, crkva sv. Andrije ap., kripta i katakombe, crkva sv. Križa, turska kuću te male trgove i uličice grada koji je odbacio prljavu industriju i zakoračio u turizam.

ŠETNJA KROZ POVIJEST – PROGRAM:
– sveta misa povodom blagdana sv. Petra i Pavla, u crkvici Svetog Križa u 18 sati
– barokni dvorac grofa i grofice od Štatenberga – druženje i fotografiranje, Trg Vrata od 18 sati
– degustacije baroknih delicija, Plačica od 18 sati
– suvenirnica kod crkve sv. Križa od 18 sati
– izložba učenika OŠ Bakar, ispred Turske kuće od 18 sati
– izložba “Relikvije i oltari župe sv. Andrije Bakar” autora Miljenka Šegulje, u katakombama od 18 sati
– nastup KUU Sklad uz degustacije, ispred crkve sv. Križa u 18,45 i 20 sati
– “Šetnja s Marijom Terezijom“, besplatna interpretacijska tura vodičkinje Marjete Trkman Kravar, polazak od spomenika replike Povelje Marije Terezije na prostoru Jaza u 19 sati
– barokni plesovi u izvedbi plesne skupine Kontea, Plačica u 20,30 sati
– stručno vođenje po Gornjem gradu, polazak ispred Kaštela u 21 sat
– svečano otvorenje “Margaretinog leta”, ispred Kaštela u 22 sata
– koncert Damira Kedže, ispred Kaštela u 22,30 sati

error: Content is protected !!