Škola Zvonka Cara pretvorila se u veliku STEM radionicu

Manifestacija Šušur ponudila je dvodnevne cjelodnevne radionice iz STEM područja

CRIKVENICA U organizaciji Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije te tehničkoj organizaciji i domaćinstvu OŠ Zvonka Cara Crikvenica održava se manifestacija Šušur koja uključuje dvodnevne cjelodnevne radionice iz STEM područja. Učenici od prvog do osmog razreda sudjelovali su u raznim radionicama. Izrađivali su modela brodova iz stiropora, u radionicama s 3D olovkama izrađivali su naočale, sudjelovali su u radionici Canva i izradi digitalnog plakata na temu Karolina spašava Rijeku i Putevima Frankopana. Organizirane su radionice elektronike i modelarstva, a najbučnije je bilo u školskoj sportskoj dvorani, gdje su učenici (većina prvi put) upravljali dronovima.

Predsjednica Zajednice tehničke kulture PGŽ Ružica Kamenjašević ističe da je jako zadovoljna odrađenim radionicama, da je mobilna STEM škola pun pogodak te da će se projekt posjetiti i druge škole. Ovakve radionice su sjajna prilika da se učenici upoznaju sa STEM područjem, obzirom da to nisu u mogućnosti u redovitoj nastavi zbog ograničenja kurikuluma te fonda sati tehničke kulture. Voditelj radionice elektronike i višegodišnji djelatnik Hrvatske zajednice tehničke kulture Zvonimir Lapov Padovan, pohvaljuje učenike OŠ Zvonka Cara te njihovu zainteresiranost za područje STEM-a. Voditelj radionice modelarstva i dugogodišnji mentor i učitelj Zvonko Koprivnjak ističe da je osnovni cilj Šušura i ovakvih radionica pobuditi kod učenika interes za tehnička zanimanja i tehniku uopće. Nažalost, učenici imaju rijetku priliku izraditi nešto svojim rukama, a zanimanja iz područja STEM-a su vrlo tražena na tržištu.

Sav trud ne bi urodio plodom da već dugi niz godina učenici OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice nisu pobjednici na županijskim natjecanjima, a samim time i sudionici na državnim smotrama iz gotovo svih područja tehničke kulture pod budnim mentorstvom učitelja Iva Tkalca.

error: Content is protected !!