Slavi se Andrejna i deseti rođendan TZ Grada Bakra

  • Vikend je pun događanja u Bakru. Dočekat će se hodočasnike, zapaliti prva adventska svijeća, proslaviti 155. rođendan škole Praputnjak

BAKAR Za vikend Bakar nudi toliko događanja da nećete znati gdje krenuti. Sutra se slavi Andrejna odnosno blagdan sv. Andrije u organizaciji MO Bakar. U 18 sati starta svečana sveta misa u crkvi sv. Andrije ap. Sat kasnije otvara se izložba “Liturgijsko ruho”, uz nastup recitatorske grupe DND Bakar u kripti crkve sv. Andrije ap. U 19,30 sati zakazana je projekcija fotografija Miljenka Šegulje “Od Andrejne do Andrejne” u Kaštelu.

U 20 sati starta natjecanje bakarskih udruga u pripremanju kotlića (kapuz i fažol) uz degustaciju u Kaštelu. Istodobno će biti živo na Praputnjaku, gdje se slavi 155. rođendan područne škole Praputnjak. Na slavlje pozivaju Udruga Težakinje i težaki z Praputnjaka, Udruga Praputnjak – kulturni krajolik, MO Praputnjak i OŠ Hreljin. Za sve koji žele prošetati učionicama škole, vrata će biti otvorena od 16 sati. U 18 sati počinje program u Domu kulture Praputnjak. Prateću izložbu u Domu kulture Praputnjak možete se pogledati od 1. do 4. prosinca od 17 – 19 sati.

U nedjelju Bakar na Masarykovoj obali čeka konvoj brodova povodom obilježavanja blagdana Sv. Nikole. Zainteresirani građani mogu besplatno ići školskim brodom Vilom Velebita na svečanu misu u Kraljevicu. Isplovljavanje je u 9,30 sati. U 10,30 sati je doček hodočasnika na rivi u Kraljevici, u 11 sati služi se svečana misa u crkvi Sv. Nikole u Kraljevici, a u 14 sati je povratak hodočasnika iz Kraljevice. Na povratku će se brodskim sirenama pozdraviti mještane Bakarca, a brodovi će se zaustaviti u Bakru i Kostreni. Grad Bakar, TZ Grada Bakra i Udruga Bakarska žena organiziraju doček konvoja brodova uz prigodnu zakusku na Masarykovoj obali (u slučaju ružnog vremena zakuska će se prirediti u prostorijama Pupe).

Poslije podne otvara se manifestacija Božić u Bakru i slavi deseta obljetnice TZ Grada Bakra. U 17,30 sati pali se prva adventska svijeća ispred sv. Ivana. Svečana akademija počinje u 18 sati u Domu kulture Matija Mažić. U 19 sati na rasporedu je dodjela nagrade volonteru godine prof. Bori Štrbcu, a u 19,30 sati je domjenak.

U programu sudjeluju: KUU Sklad Bakar, KUD Sloga Hreljin, klape Reful Kukuljanovo i Škrljevo, dječji vrtići Fijolica Bakar i Bambi Škrljevo, Društvo Naša djeca Bakar, Gradska straža Bakar 1848., Podružnica umirovljenika Bakar, Bakarska gospoda i kapetani, udruge Težakinje i težaki z Praputnjaka, Bakarska žena i La Bamba i Mažoretkinje Grada Bakra. Gosti su Katja Budimčić Sabljar, Martin Marić i Mateo Žmak.

error: Content is protected !!