Ne mogu sva djeca istovremeno doći u vrtić Fijolicu

Vrtić je zbog protuepidemioloških mjera napravio raspored jutarnjeg dolaska djece. Dio roditelja je protestirao jer djeca koja nisu došla u zadanom terminu, nisu mogla u vrtić

NOVI VINODOLSKI Dio roditelja čija djeca pohađaju vrtić Fijolica u Novom Vinodolskom jutros je bio nezadovoljan organizacijom jutarnjeg prijema djece u vrtić. Tvrde da neka djeca nisu mogla ući u vrtić jer nisu došla u terminu koji je odredio vrtić.

Što se dogodilo? S prvim danom lipnja u vrtić se vratilo više djece. Od 92 malih Novljana na popisu, u vrtić se vratilo 50 djece. I jučer je došlo do gužve pred vrtićem, što nije prihvatljivo. Dužni smo djeci osigurati siguran boravak u vrtiću, vrtić ima obvezu poštivati protuepidemiološke mjere i zadovoljiti sve zdravstvene i higijenske uvjete, a to je neizvedivo ukoliko velik broj djece dođe u kratkom intervalu koji je svima najzanimljiviji, a to je od 7,45 do 8 sati, objašnjavaju u vrtiću. Vrtić je izradio raspored dolaska djece. Naravno, nije bilo moguće svim roditeljima izaći u susret. I zato je došlo do nezadovoljstva. Dio roditelja se žalio da nisu mogli pozivom na telefon promijeniti raspored, već su upućeni na komunikaciju mailom. Tražili su razgovor s ravnateljicom vrtića Fijolica Nensi Dražić.

“Objasnila sam roditeljima o čemu je riječ. Nadam se da su sada svi zadovoljni. Gdje god smo mogli, zamijenili smo termine, kako bi izašli u susret roditeljima. Mora se znati da vrtić djeluje pod posebnim okolnostima, da uz mjere koje su na snazi zbog epidemije imamo i radove u vrtiću. Ne može se izaći u susret svim željama, ali trudimo se gdje god je to moguće. Sigurnost djece je na prvom mjestu”, rekla je ravnateljica Dražić.

U Fijolicu je moguće dovesti dijete od 6,30 do 8,15 sati.