Spot za svečanu pjesmu PGŽ snima se u Kraljevici, Driveniku i Ledenicama

Pjesmu “Zavičaju, tebi” izvodi Mia Negovetić koja je utjelovila lik Ane Katarine Frankopan

KRALJEVICA Na atraktivnim lokacijama frankopanskih kaštela, u okviru najvećeg kulturnog projekta Primorsko-goranske županije, Putovima Frankopana, snima se glazbeni videospot za svečanu županijsku pjesmu “Zavičaju, tebi”. Spot se snima u kaštelu Drivenik, starom gradu Ledenice, dvorcu Nova Kraljevica te na ostalim frankopanskim lokacijama.

U snimanje spota uključili su se Juraj Zigman koji je izradio Frankopanima motivirane kostime, Elvis Stanić koji je zaslužan za novu glazbenu obradu, dok pjesmu izvodi Mia Negovetić koja je utjelovila lik Ane Katarine Frankopan. U spotu sudjeluje i student glume Petar Baljak kao Petar Zrinski, dok produkciju i režiju spota potpisuju mladi kreativci iz Kastva – Lumiere produkcija koju čine redatelj Artem Dushkin i snimatelj Mateo Jurčić. U snimanju sudjeluje više od 40 kostimiranih statista iz srednjovjekovnih udruga koji ovih dana posjećuje najljepše lokacije povezane s Frankopanima.

Kroz videospot za našu svečanu pjesmu “Zavičaju, tebi”, okupili smo sjajne umjetnike koji promoviraju svoj rodni kraj na najbolji mogući način, kroz kreativnost i izvrsnost – župan Zlatko Komadina