Što sve nosi 46 dana karnevala u Bakru

Zvonjavu, redute, smotru zvončara, povorku umirovljenika, zabave u domovima i maškarani reli

BAKAR Turistička zajednica Grada Bakra objavila je karnevalska događanja u 2020. godini. Na popisu je raspored zvonjave Kukuljanskih zvončara koji smo već objavili na našem portalu. U tri subote (11. i 18. siječnja te 1. veljače) zvončari će obići Kukuljanovo, Škrljevo, Plosnu, Ponikve, Meju, Praputnjak, Krasicu, Bakar, Zlobin, Plase i Hreljin.

Smotra zvončara “Zvona i kanat za bakarski kraj” održava se u subotu 25. siječnja s početkom u 12 sati. Povorka po Kukuljanovu završava zajedničkim ručkom i feštom u Domu kulture Kukuljanovo.

U nedjelju 26. siječnja u 14 sati starta Maškarana povorka umirovljenika u Primorju u Bakru. Maškarani auto rally Pariz – Bakar održat će se 15. veljače. Start je u Rijeci, a cilj u Bakru. Maškarani tanci na Hreljinu će se održati u subotu 11. siječnja te tri subote u veljači (8., 15. i 22.). Sve četiri subote u veljači zabavljat će se u domu na Škrljevu uz grupu Asi. Zabave počinju u 21,30 sati. Dječje redute održat će se tri puta. U Domu kulture Škrljevo 18. siječnja od 17 – 20 sati, u Domu kulture Hreljin (2. veljače u 15 sati) te u Domu kulture Kukuljanovo (2. veljače) od 17 – 19 sati.

U utorak 25. veljače je paljenje pusta u Bakru, na Hreljinu, Kukuljanovu i Škrljevu.

error: Content is protected !!