Stolnotenisači Crikvenice proslavili 40. rođendan 

Najveći uspjeh kluba su dvije sezone ženske ekipe u elitnom razredu hrvatskog stolnog tenisa te dvije reprezentativke koje su ponikle u klubu, Dorina Srebrnjak i Marta Vukelić. Izdana je i monografija STK povodom jubileja

CRIKVENICA Stolnoteniski klub Crikvenica proslavio je svečanom skupštinom u gradskoj vijećnici 40. rođendan. Najveći uspjeh u povijesti STK Crikvenica su dva plasmana ženske ekipe u elitni razred hrvatskog stolnog tenisa. Perjanica kluba su i dalje stolnotenisačice koje su redovno u vrhu 2. Hrvatske lige Zapad. Muška seniorska ekipa sedam je godina nastupala u 2. Hrvatskoj ligi Zapad, gdje je najveći uspjeh osvajanje četvrtog mjesta. Više od 15 godina seniori igraju županijsku ligu. U STK Crikvenica ponose se da su dvije reprezentativke, Dorina Srebrnjak i Marta Vukelić, stolni tenis počele igrati u STK Crikvenici.

Siniša Krajač je u ime Hrvatskog olimpijskog odbora čestitao na velikoj obljetnici. Slobodan Gračaković obratio se u ime Zajednice sportova PGŽ, ali i kao svjedok osnivanja Kluba. Prisjetio se prvog natjecanja koje održano u lošim uvjetima, no pohvalio je napor koji su tadašnji članovi uložili u organizaciju natjecanja i time rasplamsao duh i ljubav prema klubu koja je prisutna i danas. I bivši predsjednici kluba Rudolf Smoljan i Tomislav Rogović prisjetili su se istaknutih trenutaka STK Crikvenice. Svečanost su dolaskom uveličali glavni tajnik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Žarko Ratković i glavni tajnik Zajednice sportova PGŽ Darko Ivošević.

“Odajem priznanje Krešimiru Brniću što je mene, ali i mnoge od nas naučio sve o stolnom tenisu”, istaknuo je Rogović.

Smoljan se prisjetio gostovanja kineskih stolnotenisača, odnosno organizacije susreta stolnoteniskih reprezentacija Kine i Jugoslavije koji je privukao preko 500 gledatelja i time ušlo u povijest kao jedno od najvećih sportskih događanja na području tadašnje općine.

Na svečanosti je predstavljena monografija “Stolnoteniski klub Crikvenica 1978. – 2018.” autora Ivice Šubata i uredništva koje su činili Miljenko Butković, Marko Marčelja, Katarina Šegota, Božidar Tomašek i Dubravka Pobor. Predsjednik STK Crikvenica Miljenko Butković je prvi primjerak monografije uručio predstavnici Grada Crikvenice, pročelnici Jasminki Cvitković.

Zahvalnice za dugogodišnju suradnju, financijsku potporu STK Crikvenica i doprinos razvoju crikveničkog stolnog tenisa dobili su Eko-murvica, Murvica, Vodovod Žrnovnica, ŽLU Crikvenica, Gradska knjižnica Crikvenica, TZ Grada Crikvenice, osnovne škole Vladimira Nazora i Zvonka Cara, HOO, Stolnoteniski savez PGŽ i Hrvatski stolnoteniski savez. Priznanje za dugogodišnju vjernost, svesrdnu pomoć i nesebičan odnos prema Klubu te izvrsne pojedinačne i ekipne rezultate i uspješan rad s najmlađim kategorijama dobile su Iva Košuljandić i Diana Pećanić. Priznanje za izuzetan doprinos razvoju kluba i crikveničkog stolnog tenisa dobili su Nikica Birko, Krešo Brnić, Elena Košuljandić, Ivan Kružić, Oliver Lelas, Marko Marčelja, Dubravka Pobor i Vedran Saftić te osnivači kluba i dugogodišnji predsjednici Tomislav Rogović i Rudolf Smoljan. Priznanje za dugogodišnju suradnju i izuzetan doprinos razvoju STK Crikvenica dobili su Grad Crikvenica i Zajednica sportova PGŽ.

U programu je učestvovao pjevački zbor KUD Neven Selce.