Stotinu gostiju “upijalo” Bakar, među njima i četveromjesečni Matej

Bakar se obilazio u sklopu projekta “Upoznaj svoju zemlju” 

BAKAR Više od stotinu posjetitelja odazvalo se besplatnom vođenju Bakrom u sklopu projekta “Upoznaj svoju zemlju”.  Vođenja se organiziraju povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, a organiziraju ih Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske uz potporu HTZ-a. U Bakru je partner projekta TZ Grada Bakra, posjetitelje je u obilazak grada poveo vodič prof. Bore Štrbac, a goste su dočekali Gradska straža Bakar te Bakarska gospoda i kapetani. Bakar se među prvima u Hrvatskoj priključio projektu, a ove godine ostao je usamljen u projektu na području Hrvatskog primorja, od Bakra do Senja.

Prof. Štrbac “produžio” je obilazak

Obitelj Alaburić s direktoricom bakarske TZ Jelušić Marić

 

 

 

 

 

 

 

U podne su se pred zgradom Magistrata okupili posjetitelji iz Rijeke, Hreljina, Škrljeva, Šmrike, Kastva, Crikvenice, obilzaka je zaintrigirao i Bakrane, a domaćine je posebno razveselio dolazak gostiju iz Karlovca i Sinja kojima je očito Bakar postao zanimljiv. Krenulo se do Jaza, Perila, Turske kuća, crkvi sv. Margarete i sv. Andrije ap. sa katakombama, Frankopanskog kaštela, Rimske kuće i crkve sv. Križa. Sat povijesti u režiji prof. Štrbca. Čak su i Bakrani priznali da su naučili nešto novo. Razgled po predivnom vremenu trajao je više od predviđenih sat vremena pa se na kraju okrijepilo bakarskim baškotima. Među zanimljivosti obilaska Bakra sigurno spada i podatak da je prva znanja o svom gradu upijao četveromjesečni Matej Alaburić, u pratnji sestre Marine i mame Kristine.

U crkvi sv. Andrije

Pred crkvom sv. Andrije

 

 

 

 

 

 

 

Direktorica TZ Grada Bakra Sonja Jelušić Marić pripisuje lijep interes građanstva za obilazak Bakra činjenici da se Bakar turistički probudio, da se u medijima piše i govori o ljepoti i zanimljivostima Bakra. Lani su Bakar prve godine organizirano posjećivale veće grupe turista. Turisti su dolazili sve do studenog. Crta je podvučena pod 20 grupa koje su stizale brodovima i autobusima. Bakar će i ubuduće privlačiti turiste. Već su rezervirani termini za obilaske u 2020. i 2021. godini.

 

Katakombe

error: Content is protected !!