Sutra starta regata krstaša Trka oko Krka

Start je ispred novljanske luke, a cilj selačka luka

NOVI VINODOLSKI/SELCE Osma međunarodna navigacijska regata krstaša Trka oko Krka, dužine 55 nautičkih milja, starta sutra (petak) u 19 sati ispred luke Novi Vinodolski. Cilj je luka Selce.
U luci Novi Vinodolski će se uoči starta odvijati prijave, pregled jedrilica i opreme, ali i domjenak dobrodošlice i pripreme za start. U pripremi su i zanimljive poslovne te stručne prezentacije, a za obitelji i druge osobe u pratnji jedriličara bit će organizirano praćenje starta s izletničkog broda Mali Marino. Nakon dočeka jedriličara na cilju, slijedi ceremonija proglašenja pobjednika i završni domjenak u hotelu Katarina u Selcu.

Detaljniji program regate pogledajte na Facebook stranici JK Jadro Selce. Regatu će se moći pratiti i uživo na internetu putem live trackera na www.regate.com.hr .

Suradnjom s Green Sail inicijativom želi se pomoći u borbi protiv onečišćenja obale i mora te kroz zajedničku viziju i regate educirati, motivirati i inspirirati nautičku zajednicu u smjeru zaštite mora kroz održive ekološke prakse. U skladu s time, sva plovila koja će sudjelovati na regati dobit će Green Sail zastavicu i edukativne letke s eko pravilima o postupanju s otpadom generiranog tijekom regate kojeg sudionici moraju vratiti na kopno i propisno razdvojiti.

Organizatori Jedriličarski klub Yacht Club Jadro Selce, Jedriličarski klub Burin Novi Vinodolski, suorganizator je Jadran. Pokrovitelji su gradovi Crikvenica i Novi Vinodolski, turističke zajednice Crikvenice i Novog Vinodolskog, ŽLU Crikvenica, Hrvatski jedriličarski savez, Udruga Green Sail, BSEA, Woom, Euro Navis, a sponzor Mali Marino.

error: Content is protected !!