Svečano i veselo na Križišću i u Bakarcu

Na Križišću se sutra slavi blagdan Presvetog Srca Isusova, a Bakarac slavi Petrovu

Križišće – Svečano i veselo sutra će biti na Križišću i u Bakarcu. Obje manifestacije praktično najavljuju početak manifestacije “Leto va Kraljevici” 2019 koja će se svečano otvoriti u subotu 6. srpnja na ljetnoj pozornici u Velom kaštelu, koncertom Hrvatskog glazbenog društva FG Zvijezda Danica.

Na Križišću se slavi blagdan Presvetog Srca Isusova. Svečane mise u 11 i 18 sati služit će mons. Sanjin Francetić. Program ispred crkve počinje u 19 sati. Nastupit će združeni zborovi kulturno-umjetničkih društava Martin Matetić Jadranovo, Sloga Hreljin, Vatroslav Lisinski Crikvenica i Eugen Kumičić Križišće. Nakon nastupa KUD-ova slijedi zabava uz grupu Leggiero.

U Bakarcu se slavi Petrova. Program počinje u isto vrijeme, u 19 sati. Nastupaju Zoran Papić Pape, KUD Eugen Kumičić i KUD Lanterna. Sat kasnije u domu se otvara izložba likovnih amatera, a nakon toga slijedi zabava uz grupu Trend. Pokrovitelj događanja su Grad Kraljevica i TZ Grada Kraljevice, a organizatori su MO Križišće i MO Bakarac.