Opasne bačve još jedna opomena: cestu Križišće – Plase pod nadzor

Moramo razmisliti što s bijelom cestom Križišće – Plase uz koju često osvane otpad, kaže gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić

Križišće – Najmanje pedeset bačvi opasnog otpada, vjerojatno kalcijevog karbida, odbačenih na županijskoj cesti Križišće – Plase pod nadzorom su Inspekcije zaštite okoliša koji vode proces sanacije. U krugu 10 metara od bačvi širi se intenzivan miris.

“Nema razloga za paniku, no ostavljanje opasnog otpada je potpuno nerazumljiv, rekao bi i barbarski čin”, rekao je gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić dodajući da počinitelja treba sankcionirati i naplatiti mu sanaciju koja nije jeftina.

Najnovija opasna epizoda još jednom upozorava da treba nešto poduzeti oko bijele ceste koja se rijetko koristi. Naime, često uz cestu osvane otpad.

“Cesta je formalno županijska, no promet je zaista rijedak, što neki koriste i bacaju otpad. Grad Kraljevica ne može cestu zatvoriti jer nije vlasnik, a cesta prolazi i teritorijem Grada Bakra, no sigurno ćemo razmisliti na koji način onemogućiti odlaganje otpada”, najavio je gradonačelnik Kraljevice.