Tjedan Crvenog križa: nordijsko hodanje i radionica o prvoj pomoći djeci i dojenčadi

Dvije preventivne javnozdravstvene akcije organiziralo je GDCK Crikvenica

CRIKVENICA Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, GDCK Crikvenica je povodom Tjedna Crvenog križa organiziralo dvije preventivne javnozdravstvene akcije.

Prva je nordijsko hodanje, u suradnji s KŠR Gorovo Opatija, u sklopu projekta Korakom do zdravlja. Okupilo se tridesetak šetača, uglavnom umirovljenika. Hodalo se šetnicom uz Dubračinu, nakon čega su prezentirane i kratke vježbe istezanja.

Druga aktivnost bila je radionica Prvi korak u sigurnim rukama. Radionica je organizirana u sklopu projekta mladih Društva Crvenog križa PGŽ i namijenjena je roditeljima, budućim roditeljima i široj zainteresiranoj zajednici, a na temu pružanja prve pomoći djeci i dojenčadi. Radionica je okupila 18 zainteresiranih sudionika koji su svladali osnovna znanja i vještinu pružanja prve pomoći dojenčadi i djeci: osnovne informacije o postupanju uslijed nastanka nesretnog slučaja kod dojenčadi i male djece, gubitak svijesti i gušenje stranim predmetom, rane, konvulzije, astma i krup, opekline, dehidracija, toplinski udar i sunčanica, strano tijelo u oku, uhu ili nosu te ubod kukaca.

GDCK zahvaljuje Domu zdravlja Crikvenica na prostoru za edukaciju te crikveničkim vatrogascima koji za svakog Tjedna Crvenog križa podižu zastavu Crvenog križa na Velikoj paladi.

error: Content is protected !!