Neovisni trećeg bloka za Jadranovo: zastupat ćemo interese našeg mjesta, nas ne koči stranačka stega

Listu čine Ivan Smojver, Joško Grbčić, Milvana Arko Pijevac, Sanja Grbčić, Neven Ahel, Svijetlana Grubišić, Boris Grbčić

JADRANOVO U nedjelju se u Jadranovu održavaju izbori za Mjesni odbor Jadranovo. Na izbore izlazi lista “Nezavisni trećeg bloka za Jadranovo”. Sastav liste broj 2 ima kompetencije da zahtjeve stanovnika Jadranova zastupa na razini Grada Crikvenice, bez mogućnosti da se na njih primjenjuje stranačka stega. Tko čini listu “Nezavisni trećeg bloka za Jadranovo”?

Ivan Smojver
Zvanje
Visoka stručna sprema (Filozofski fakultet Rijeka)
Radno iskustvo
Ima bogato radno iskustvo u vođenju ljudi te planiranju, organizaciji i provedbi aktivnosti. Njegovu radnu i profesionalnu karijeru obilježio je vojni poziv. Umirovljen je u činu brigadira. Posljednja dužnost koju je obnašao bila mu je ministar savjetnik pri Veleposlanstvu RH u Crnoj Gori. U svojoj profesionalnoj karijeri više puta je odlikovan i nagrađivan.
Društveni angažman
Član je Gradskog vijeća Grada Crikvenice i sa neovisnim kandidatima čini “treći blok”. Predsjednik je Hrvatskog časničkog zbora Vinodol i potpredsjednik Nogometnog kluba Crikvenica.

Joško Grbčić
Zvanje
Srednja stručna sprema
Radno iskustvo
Ima bogato životno i radno iskustvo. Radio je dugi niz godina u Hotelskom poduzeću Jadran Crikvenica, napredujući do rukovodnih dužnosti. Nakon rada u hotelijerskom sektoru, prelazi u privatni sektor i bavi se uslužnim djelatnostima u turizmu i ugostiteljstvu.
Društveni angažman
Aktivan je na političkom polju. Bio je dva puta biran za člana Mjesnog odbora Jadranovo, a u prvom mandatu bio je izabran za potpredsjednika MO Jadranovo.

Milvana Arko Pijevac
Zvanje
Inženjer biologije s ekologijom (Prirodoslovno matematički fakultet Zagreb)
Radno iskustvo
Radi kao kustos u Prirodoslovnom muzeju u Rijeci. U tri mandata je obnašala
dužnost ravnateljice Muzeja. Dobitnica je niza nagrada i priznanja 1985. diplome Narodne tehnike Hrvatske, 1996. Priznanje Zajednice tehničke kulture PGŽ, 2008. Godišnja nagrada Grada Rijeke za unaprjeđenje i podizanje standarda u muzejskoj djelatnosti, promidžbi prirodoslovlja i zaštiti prirode te godišnjih nagrada Hrvatskog muzejskog društva u 2015. i 2018. godini.
Društveni angažman
Objavila je 14 znanstvenih radova, 90 stručnih radova, studija i elaborata. Autorica je 19 izložbi, urednica 11 izdanja Prirodoslovne biblioteke, predsjednica organizacijskog odbora 7 znanstvenih i stručnih savjetovanja, voditeljica 4 projekta u zaštiti prirode. Od 2007. do 2020. godine bila je suradnica u pet znanstvenih projekata te koordinator projekata Europske Unije. Bila je članica organizacijskog odbora Festivala znanosti Hrvatskog muzejskog vijeća pri Ministarstvu kulture RH i predsjednica Hrvatskog muzejskog društva. Članica je Velikog vijeća Hrvatskog biološkog društva. Sudski je vještak za zaštitu prirode i okoliša, morski ekosustavi. Svojim znanjem doprinosi unapređenju i očuvanju zaštite prirode i okoliša na području crikveničko-vinodolske rivijere.

Sanja Grbčić
Zvanje
Srednja stručna sprema (Pomorska škola Bakar)
Radno iskustvo
Svoja znanja i vještine stjecala i usavršavala Engleskoj, Nizozemskoj, Italiji, Njemačkoj i Španjolskoj. Govori engleski, talijanski, njemački i španjolski. Ima iskustva i kompetencije za rad u području turizma, ugostiteljstva, komunikacije i prodaje. Trenutno radi za talijansku kompaniju koja se bavi prodajom ekoloških sustava grijanja.
Društveni angažman
Volontira u nekoliko udruga koje se bave borbom protiv korupcije.

Neven Ahel
Zvanje
Inženjer građevine (Građevinski fakultet Rijeka)
Radno iskustvo
Preko 18 godina iskustva u struci, stečenog u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu, od toga šest godina radio kao razvojni menadžer u internacionalnom okruženju. Ima dugogodišnje iskustvo s BIM menadžmentom i vođenjem projekata uz transparentnost prema svim strukama, investitorima i budućim korisnicima.
Društveni angažman
U slobodno vrijeme se bavi ribolovom, tajnik je Športskog ribolovnog društva Tunera u Jadranovu. Aktivni član udruge Eko Kvarner. Hobiji su mu 3D printanje, CNC strojevi, izrada dekoracija i šivanje. Tečno se služi engleskim i talijanskim jezikom.

Svijetlana Grubišić
Zvanje
Diplomirani inženjer industrijske elektrotehnike (Elektrotehnički fakultet – Zagreb)
Radno iskustvo
Nakon završenog obrazovanja, na razini srednjoškolskog obrazovanja 15 godina radi kao nastavnica elektrotehničke skupine predmeta. Trenutno radi u Nacionalnom centru tehničke kulture sa sjedištem u Kraljevici.
Društveni angažman
Volontira i pomaže udrugama i organizacijama koje se bave unapređenjem
znanstvenih i tehničkih dostignuća.

Boris Grbčić
Zvanje
Srednja stručna sprema (Srednjoškolski centar „Antun Barac“ – Crikvenica)
Radno iskustvo
Zaposlen u Riječkom uslužnom servisu.
Društveni angažman
Sudjeluje u radu više udruga kao što su Jakovarske krabulje i ŠRD Tunera Jadranovo. Član Upravnog odbora KUD-a Martin Matetić Jadranovo te član (igrač i voditelj ekipe) i potpredsjednik Boćarskog kluba Sv. Jakov Jadranovo.

error: Content is protected !!