Top 10 najčitanijih knjiga u Senju ovog ljeta

Što se najčešće posuđivalo u Gradskoj knjižnici Senj, otkriva ravnateljica Ana Prpić Rogić

SENJ Ovo je ljeto Gradska knjižnica Senj, usprkos koroni, poslovala dobro. Uz pridržavanje epidemioloških mjera Senjani i Senjani iz svita u velikom su broju posjećivali knjižnicu i posuđivali knjige. Što se najviše čitalo, otkrila nam je ravnateljica senjske knjižnice Ana Prpić Rogić.

 1. Sedam sestara: Majina priča / Lucinda Riley
  Prva knjiga serijala Sedam sestara obiteljsko-ljubavne tematike. Maja i njezine sestre ne poznaju svoje prave roditelje, a sve ih je u ranom djetinjstvu posvojio čovjek kojeg su zavoljele kao oca, ali o čijem životu nikad nisu mnogo znale. Nakon njegove smrti svaka sestra dobiva trag koji je vodi prema istini o vlastitom podrijetlu. Svaka knjiga donosi životnu priču jedne od sestara. Sedam sestara najtraženiji je serijal ovo ljeto u našoj knjižnici, rekla je ravnateljica.
 2. Kraljevstvo / Jo Nesbo
  Novi naslov slavnog norveškog pisca Jo Nesboa koji se vratio napetim i krajnje atmosferičnim trilerom o dva brata koji su povezani mračnim tajnama. Priča o obiteljskim tajnama, o obiteljskim sponama i o pitanju koliko su te spone jake.
 3. Lanac / Adrian McKinty
  Jeziv, napet, inteligentno napisan psihološki triler. Knjiga propitkuje spremnosti roditelja da učine bilo što – apsolutno sve što je potrebno – da bi zaštitili svoju djecu. Teme su više nego aktualne. Otmica djece, praćenje ljudi posvemašnjom primjenom nadzora i neprestanim prijavljivanjem svojih lokacija, interesa, omiljene hrane, izbora i hobija na društvenim mrežama.
 4. Moja borba / Karl Ove Knausgard
  Serijal od šest autobiografskih romana. Ovaj spoj memoara i autobiografije pretočene u književnost već je godinama književna senzacija. Knausgard je autor koji se nimalo ne suzdržava u tome da cijeli svoj život pretoči na papir.
 5. Neukrotiva žudnja / Julie Garwood
  Najnoviji naslov kraljice ljubavnih romana. Klasična povijesna romansa o bešćutnom vojvodi i njegovoj svojeglavoj ljubavnici. Od svih razvratnih vojvoda u Engleskoj, vojvoda od Bradforda, najbogatiji je, najzgodniji i najarogantniji. A od svih očaravajućih londonskih dama, on traži naklonosti samo jedne – zanosne Caroline Richmond iz Bostona, ljepotice tajanstvene prošlosti i vatrenog duha.
 6. Drago dijete / Romy Hausmann
  Roman Drago dijete jeziv je, potresan, strašan, emotivan, sve odjednom. Kombinacija je psihološkog trilera i svojevrsne obiteljske drame, mučna, zapletena, puna različitih obrata i šokantna. Ovaj psihološki triler koji počinje ondje gdje drugi završavaju, napisan majstorskim stilom, doslovce je opčinio njemačku čitateljsku publiku i oduševio izdavače diljem svijeta.
 7. Knjižara na obali / Jenny Colgan
  Topla obiteljska priča s primjesama romantike. Velebni dvorac na obali Loch Nessa, otkačena seoska knjižara i samohrana majka u potrazi za boljim životom glavni su aduti ove duhovite i tople priče. I ostala dva naslova ove autorice Knjižara na uglu i Okus čokolade u Parizu rado su se čitala ovo ljeto u senjskoj knjižnici.
 8. Mali dućan u Cockleberry Bayu / Nicola May
  Savršeno štivo za tople ljetne dane provedene u debelom hladu. Prvi roman u seriji o idiličnome gradiću na engleskoj obali prati priču mlade, ali oduvijek nesretne Rose Larkin. Rosa iznenada nasljeđuje mali dućan smješten u Cockleberry Bayu te bez imalo premišljanja pakira stvari i kreće u pustolovinu.
 9. Prvi put i zauvijek / Sarah Morgan
  Suvremena ljubavna priča. Ljetno seksi štivo koje se brzo pročita i na kraju vam zablista osmijeh zadovoljstva na licu. Prvi dio trilogije o tri prijateljice Emilyna je priča o ljetu koje će joj donijeti mnoge promjene, a njen dolazak na otok Puffin promijenit će joj život u potpunosti. Naći će se u vrlo nezgodnoj ulozi zamjenske majke, upoznat će zgodnog i karizmatičnog vlasnika jedriličarskog kluba i pokušat će sve svoje tajne zadržati za sebe, ali Ryan će krenuti u osvajačku misiju i pokušati pomoći Emily da se barem malo opusti i uživa.
 10. Putujuće kazalište / Zoran Ferić
  Obimna i kompleksna obiteljska saga u kojoj je kroz prošlost autorove obitelji ispričana i povijest dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj i Europi. A tu obitelj nisu obilježili samo ratovi, nacionalna i ideološka mržnja nego i nekoliko potresnih ljubavnih priča od kojih svaka, neovisno o vremenu u kojemu se odvija, nosi vlastitu tragičnost i ljepotu. Ferićev roman obuhvaća sva tri rata koji su se u tom čudnom i krvavom stoljeću vodili na našim prostorima, ali i mnoge druge prijelomne događaje koji su presudno utjecali na život njegovih junaka.
error: Content is protected !!