Tri sata je Europa plesala u Senju

Adriatic Dance and Music Festival privukao je na Cilnicu preko 400 sudionika iz Mađarske, Slovenije, Poljske, Češke, Slovačke, baltičkih zemalja, Grčke i Turske koji su se predstavili glazbom i plesom

Senj – Adriatic Dance and Music Festival kojeg su organizirali turistička agencija Arriva i Turistička zajednica Grada Senja, privukao je u Senj preko 400 sudionika iz Mađarske, Slovenije, Poljske, Češke, Slovačke, baltičkih zemalja, Grčke i Turske. Više od tri sata Trgom Cilnica izmjenjivala se glazba, ples, pjesma folklornih i plesnih skupina koje je oduševljena publika pratila pljeskom, fotografiranjem, a i neki su zapjevali i zaplesali poneseni odličnim ugođajem.

„Arriva travel već dugi niz godina provodi različite aktivnosti vezane uz promociju novih programa i destinacija u Republici Hrvatskoj, nudeći autohtoni turistički proizvod . Trudimo se kvalitetom, brzinom i kreativnošću biti ispred svih i imati uvijek nešto novo i zanimljivo. U našim programima namijenjenim inozemnim tržištima implementirana je kultura, povijest i tradicija Hrvatske, dok smo na domaćem tržištu prisutni prvenstveno kao organizator koji kreira vlastite programe, ali pruža i ostale usluge. Međutim, posebno bih izdvojila organizaciju kulturno – umjetničkih događanja i glazbenih festivala. Tako primjerice od 2014. godine, uz veliku pomoć lokalnih turističkih zajednica, organiziramo folklore pjesme i ples tijekom turističke sezone i to četiri festivala po sezoni. U svakom terminu dva grada ili općine su domaćin festivala koji se uvijek održava petkom u jednom mjestu, a subotom se selimo u drugo mjesto gdje sudionici festivala imaju priliku upoznati znamenitosti obje destinacije. Grupe ostaju minimalno četiri dana, međutimmnogi i produže svoj boravak, a, koncept festivala čini autohtoni proizvod zemlje iz koje sudionici dolaze. Do sada smo ugostili veliki broj zborova, mažoretkinja, folklornih društava, puhačkih orkestara, plesnih skupina… I sve to program ispuni različitim bojama i zvukovima narodne glazbe uz dinamični koncept cijelog događaja“, kaže direktorica turističke agencije Arriva Tamara Černeka i dodaje kako su Turističke zajednice s kojima surađuju izvrsno prihvatile projekt, a posebno na suradnji zahvaljuje dugogodišnjim partnerima, turističkim zajednicama Senja, Crikvenice, Krka, Novog Vinodolskog i Njivica koji ih u projektu godinama prate te su i ove sezone domaćini.

“Utisci grupa su izvrsni. Domaćini Krk i Senj dočekali su goste više iznimno lijepo i domaćinski i to je ono što našu zemlju čini privlačnom, gosti se uvijek osjećaju dobro ugošćeno i više nego dobrodošlo, a Krk i Senj su to upravo dokazali te im se mi iskreno zahvaljujemo i u ime sudionika i u naše osobno ime“, kaže voditeljica turističke agencije Arriva koja posluje u okviru istoimene prijevozničke kompanije.

Direktor TZ Senj Viktor Samaržija također pohvaljuje suradnju.

“Zadovoljstvo nam je da se u našem gradu održava ova lijepa i atraktivna, već dobro poznata manifestacija u kalendaru naših ljetnih događanja. Uživamo i mi kao organizatori, ali i naši sugrađani i njihovi gosti koji u sve većem broju prate sjajne nastupe folklornih i plesnih skupina te upoznaju nove kulture. Veselimo se ponovnom druženju iduće godine”, kaže Samaržija.

error: Content is protected !!