Tribina otkrila zašto je kompostiranje važno

Predavanje se održalo u sklopu projekta “Otpad uredi, kune uštedi”, financiranog sredstvima EU

CRIKVENICA Permakulturna dizajnerica i edukatorica s diplomom arhitekture i urbanizma Cvijeta Biščević i profesorica u OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice na tribini “Kompostiranje” u organizaciji Grada Crikvenice i Udruge Žmergo približili su građanima kućno kompostiranje i prirodni ciklus kompostiranja u prirodi.
Više od trećine ukupnog otpada koji nastaje u kućanstvu čini organski ili biootpad. On se kućnim kompostiranjem može lako i jednostavno ponovno iskoristiti i to kao vrlo vrijedna sirovina za prihranu biljaka. Kompostiranje predstavlja i jedan od jednostavnih načina na koji svaki pojedinac može doprinijeti zaštiti okoliša i održivom razvoju.
Sudionici tribine doznali su zašto je kompostiranje važno, kako oponašati prirodne procese razgradnje te zbrinuti vlastiti biootpad i proizvesti kvalitetan kompost, što se smije, a što se ne smije bacati u komposter, možemo li biootpad prikupljati tako da se pritom ne razvijaju neugodni mirisi.
Tribina se održava u sklopu projekta “Otpad uredi, kune uštedi”, financiranog sredstvima EU iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

 

error: Content is protected !!