Turbina ugasila juniorski pogon

Tri su razloga utjecala na odluku o gašenju juniorskog pogona

Tribalj – Nogometni klub Turbina iz Triblja ugasio je juniorsku momčad. NK Turbina je na klupskoj Facebook stranici poručila.

“Slobodan Vučke Vučković napušta naš klub pošto iduće godine nećemo imati juniorsku ekipu. Nekolicina juniora bit će priključena seniorskoj ekipi. Zahvaljujemo se Slobodanu i želimo mu puno uspjeha u novom klubu”.

Potražili smo razloge gašenja juniorske ekipe kod predsjednika kluba Jože Brnčića koji objašnjava da se na gašenje juniorske ekipe odlučilo iz više razloga. Zbog malog broja djece i činjenice da se teško skupljala juniorska ekipa. Naime, učenici uglavnom putuju u školu u Rijeku i teško su se nalazili termini za treninge. Drugi je razlog što je Turbina ispala u drugu županijsku ligu, gdje nema imperativa i borbe za opstanak koja je ove godine opterećivala ekipu. Želi se dati prilika domaćim dečkima iz juniorskog pogona da nose dres prve ekipe jer je orijentacija kluba da ima što više domaćih igrača u prvoj ekipi. Treći razlog je dobro poznat – financije. Pionirska ekipa nastavlja natjecanje, dio juniora vratit će se pionirima, najavljuje Brnčić.

Trener Vučković oprostio se s dečkima i klubom.

“S velikom tugom sam danas primio vijest od predsjednika NK Turbine gospodina Brnčića o gašenju juniorskog pogona tog kluba ove sezone. Svojim kolegama, a prije svega prijateljima, gospodinu Joži, Sebastianu Knapiću, Frančiju Tomuliću, Zoranu i Kseniji Tonković te svima iz uprave koji su podržavali moj rad zahvaljujem se u moje i u ime moje obitelji, koja je najviše patila zbog mojih treninga i utakmica. Posebno se zahvaljujem mojim juniorima koji su dali sve od sebe, iako sam tražio i više od njihovih mogućnosti. Ja se okrećem novim izazovima, trenerskom ispitu i nekim novim klincima u nekom novom klubu”, poručio je trener Vučković.

error: Content is protected !!