Obiteljskom centru Senj uručena službena Škoda

Vozilo je Senjanima predalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te UNICEF-ov ured za Hrvatsku

Senj – Obiteljskom centru Senj i još četirima obiteljskim centrima iz Zagrebačke, Međimurske, Koprivničko – križevačke i Vukovarsko – srijemske županije Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te UNICEF-ov ured za Hrvatsku uručili su službene Škode.

Time će biti osiguran bolji pristup uslugama socijalne skrbi za obitelji koje žive u udaljenim područjima. Nabava automobila dio je višegodišnjeg programa “Za snažnu obitelj“ s ciljem unapređivanja i širenja usluga za obitelji s djecom koje su u sustavu socijalne skrbi.

Do 2020. godine program će obuhvatiti 1.400 stručnjaka koji rade s obiteljima, a procjenjuje se da će kroz sustav socijalne skrbi od njega imati koristi godišnje oko pet i pol tisuća obitelji i 29 tisuća djece.

„Naš obiteljski centar je među prvih pet centara koji je dobio donaciju koja će nam uvelike pomoći da budemo dostupni na prostoru cijele Ličko – senjske županije u kojoj djelujemo”, rekla je predstojnica Obiteljskog centra u Senju Suzana Svetić dajući ispred zgrade resornog ministarstva u Zagrebu izjavu u ime svih pet obiteljskih centara koji su dobili automobile.

“Zahvalni smo na donaciji i radujemo se nastavku suradnje. Donaciji se ne vesele samo djelatnici obiteljskog centra nego i volonteri i korisnici“, zahvalila je Svetić.

error: Content is protected !!