Turističke kompanije, među njima i Jadran, ugostile učenike s Banovine

Tisuću učenika s područja Sisačko – moslavačke županije besplatno će boraviti u objektima 13 turističkih kompanija

CRIKVENICA U sklopu projekta Hrvatske udruge turizma (HUT) više od tisuću učenika s područja Sisačko – moslavačke županije posjetit će jadransku obalu do polovice listopada. Nastavak je to projekta kojim je osiguran besplatan smještaj za učenike 13 škola s potresom pogođenog područja.

U lipnju je prvih 180 učenika iz tri osnovne škole boravilo u Istri i Valamar hotelima, a sredinom rujna učenici iz preostalih deset škola s područja Sisačko-moslavačke županije kreću na more duž jadranske obale. Tako će, u sklopu projekta “Tisuću učenika, milijun doživljaja”, srednjoškolci i njihovi profesori iz preostalih 10 škola tijekom rujna i listopada posjetiti Istru, Kvarner i Dalmaciju, zahvaljujući turističkim kompanijama koje su za njih osigurale besplatan smještaj. Među kompanijama koje će ugostiti učenike je i crikvenički Jadran. Tu su i Aminess hoteli Novigrad, Plava laguna Poreč, Maistra Rovinj, Arena Hospitality Group Pula, Jadranka Mali Lošinj, Hoteli Omišalj, Falkensteiner Zadar, Turisthotel Zadar, Bluesun hoteli Zagreb, Imperial Riviera Rab te Radisson Blu Resort & Spa Split.

– Drago mi je što uspješnu turističku sezonu možemo zaokružiti ovakvim plemenitim projektom u sklopu kojega su za djecu i njihove profesore besplatan boravak u najljepšim krajevima naše zemlje osigurale članice Hrvatske udruge turizma. Vjerujem da je ovo zaista lijep način za obilježavanje početka školske godine, posebice kad znamo što su sve djeca s područja Banovine proživljavala proteklih mjeseci i koji ih sve izazovi čekaju u narednom razdoblju. Turistički je sektor još jednom pokazao svoju snagu i spremnost na pružanje ruke solidarnosti, onda kada je to najpotrebnije, istaknuo je direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Nakon što je u prosincu prošle godine razorni potres pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, u kojem su stradale i mnoge srednje i osnovne škole, Hrvatska udruga turizma (HUT) je, uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Središnjeg državni ured za demografiju i mlade, pokrenula projekt “Tisuću učenika, milijun doživljaja”. Akciji se odazvalo 13 kompanija.