NZZJZ obilježava Europski dan oralnog zdravlja i Europski tjedan mobilnosti

Akcija se održava sutra (subota) od 10 do 12 sati u parku Mlaka

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo – Volonteri u parku, obilježit će Europski dan oralnog zdravlja (12. rujna) i Europski tjedan mobilnosti (od 16. do 22. rujna). Akcija će se održati sutra (subota) od 10 do 12 sati u parku Mlaka, u suradnji s Poliklinikom Delić i Udrugom DiP s ciljem poticanja i promocije oralnog zdravlja, ali i dobrobiti kretanja, a usmjerena je djeci i mladima s poteškoćama u razvoju, odnosno korisnicima Udruge DiP, koja od ranije kroz program RIUW 2020 promovira i primjenjuje nordijsko hodanje te će isto povezati s promicanjem oralnog zdravlja.

Grupa od dvadesetak članova Udruge DiP šetat će parkom prateći markacije te tražeći oznake gdje će se nalaziti skriveni predmet kojeg će morati pronaći, ali i pogoditi tko je skriveni gost i o čemu će govoriti. Skriveni predmeti bit će povezani s očuvanjem oralnog zdravlja, a tajni gost je Ivan Delić, dr.med.dent iz Poliklinike Delić. Na svakom označenom mjestu stomatolog će govoriti o svakom pojedinom skrivenom predmetu te kroz razvijanje priče objasniti kako i zašto čuvati oralno zdravlje.

Ova akcija u suradnji s Udrugom DiP i Poliklinikom Delić dio je sustavnih napora NZZJZ PGŽ u promociji oralnog zdravlja, koji se redovito provode od 2008. godine. Zadaća ovog programa, ali i ostalih programa NZZJZ PGŽ je prevencija bolesti i unaprjeđenje zdravlja stanovnika naše Županije i podizanje svjesnosti o praktičnim koracima u njegovom očuvanju.

error: Content is protected !!