Euro 2019: U Crikvenici 850 mažoretkinja iz šest država

Pet dana će se djevojke natjecati na Europskom prvenstvu mažoret timova

CRIKVENICA Počelo je 14. Europskom prvenstvu mažoret timova u Crikvenici koje je okupilo 80 timova s oko 850 mažoretkinja iz Češke, Slovačke, Bjelorusije, Bugarske, Poljske i Hrvatske. Među 12 timova iz Hrvatske (od čega 10 članova Hrvatske udruge mažoret timova) svoje su mjesto našle i crikveničke mažoretkinje. 

Crikvenica je desetak puta bila domaćin velikim natjecanjima mažoretkinja. Pet dana će se mažoretkinje natjecati, ali i uživati u Crikvenici. Ogledat će se kadetkinje, juniorke i seniorke, koje će nastupati u kategorijama solo, solo s 2 štapa, duo-trio, mini i velike formacije, baton flag, mix i show te baratati rekvizitima (štap, pom-pom, zastave).

 

Natjecanje se održava u Gradskoj sportskoj dvorani, a zatvaranje i proglašenje najboljih je u nedjelju poslije podne.

U subotu u 20 sati će se održati defile Crikvenicom i gala koncert mažoretkinja. Krenut će od ulaza u crikveničku gradsku plažu prema Trgu Stjepana Radića.

Organizator natjecanja je Hrvatska udruga mažoret timova, a pokrovitelji: Hrvatsko udruženje mažoret timova, Internacionalna federacija mažoret sporta, Grad Crikvenica, TZ Grada Crikvenice i Eko-Murvica.

 

error: Content is protected !!