U drugom krugu u Crikvenici: Rukavina s 38 i Kružić s 28 posto glasova

U vijeću bi HDZ-ova koalicija trebala imati 6 vijećnika. Koalicija SDP-PGS imat će 5 vijećnika. Nezavisna Car Samsa dva, a Domovinski pokret i nezavisna Polonijo po jednog

CRIKVENICA Drugi krug izbora odlučit će tko će postati gradonačelnik Crikvenice, upućuju privremeni neslužbeni rezultati nakon obrađenih svih biračkih mjesta. U drugi krug u Crikvenici će dosadašnji gradonačelnik Damir Rukavina (HDZ) koji je dobio 38 posto glasova i SDP-ov Mario Kružić kojem je pripalo oko 28 posto glasova. Rukavina je dobio 1.773 glasa, a Kružić 1.312 glasova. Razlika iznosi 461 glas.
Treće mjesto u utrci za gradonačelnika pripalo je nezavisnoj Vesni Car Samsa (13 posto). Slijedi lista Sonje Polonijo (7 posto) te Ivan Smojver i Žarko Stilin kojima je pripalo 5 posto potpore. Zanimljivo, Smojver i Stilin dobili su isti broj glasova (252).

Mario Kružić

Damir Rukavina

 

 

 

 

 

 

Lista HDZ-HSP-HSS-HSLS je dobila 36 posto (1.615 glasova), a lista SDP-PGS 30 posto glasova (1.357 glasova). Na treće mjestu je nezavisna lista Vesne Car Samsa s 13 posto (581 glas). Nezavisna lista Sonje Polonijo dobila je nešto više od 7 posto (320 glasova), a Domovinski pokret stigao je nadomak 7 posto (311 glasova). Nezavisna lista Žarka Stilina je dobila 6 posto 255 glasova). HNS je dobio 1 posto. Na izbore je izašlo 40 posto glasača.

Dvoje vijećnika nezavisne liste Vesne Car Samse ulaze u vijeće

U vijeću bi HDZ-ova koalicija trebala imati 6 vijećnika. Koalicija SDP-PGS imat će 5 vijećnika. Nezavisna Car Samsa dva, a Domovinski pokret i nezavisna Polonijo po jednog.

HDZ-ova koalicija je u samoj Crikvenici dobila tisuću glasova, 200 više od koalicije SDP-PGS. U Selcu su HDZ i SDP potpuno poravnati. U Dramlju je SDP pobijedio s 230 glasova, HDZ je dobio pedesetak manje. Jadranovo je dobio HDZ s oko 200 glasova, 70 više od SDP-a. Vesna Car Samsa najuspješnija je bila na biračkom mjestu u zgradi gradske uprave, Smojver je svoj najbolji rezultat polučio u svom Jadranovu, Polonijo u gradskoj vijećnici u kojoj glasuje centar Crikvenice, a Stilin u svom Selcu.

Sonja Polonio ulazi u vijeće

Novo ime u vijeću – Ivan Smojver

 

 

 

 

 

 

U odnosu na prošle izbore izašlo je oko 400 birača manje. HDZ je ostao bez 700 glasova, SDP-ova koalicija je dobila 350 glasova manje. Potpora nezavisnoj listi Sonje Polonijo prepolovila se. Očito su se glasovi prelili u nezavisnu listu Car Samse i Stilina te Domovinski pokret koji su zajedno uzeli 1.150 glasova.