Zaposlenost u Crikvenici porasla 20 posto

Na edukaciji za poduzetnike voditeljica Odsjeka za gospodarstvo, turizam i projekte Grada Crikvenice mr. Snježana Sikirić vjeruje da je i poticanje poduzetništva dalo doprinos pozitivnom trendu u posljednjih godinu dana

CRIKVENICA Na drugom predavanju u sklopu projekta Grada Crikvenice “Edukacijom do uspjeha” predstavljene su gradske mjere za poticanje poduzetništva za 2020. godinu. Najzanimljiviji je bio podatak iz uvoda. Voditeljica Odsjeka za gospodarstvo, turizam i projekte Grada Crikvenice mr. Snježana Sikirić je istaknula da je zaposlenost u godinu dana u Crikvenici porasla za 20 posto, a nezaposlenost pala za 19 posto. Vjerujemo da je i poticanje poduzetništva dalo doprinos pozitivnom trendu, naglasila je Sikirić na edukaciji u Staroj školi.
Ove godine poduzetnicima je na raspolaganju pet mjera i 19 podmjera. Jedna mjera manje, ali se nudi više sredstava. Između 350 i 400 tisuća kuna. Više se ne subvencionira kamata na kredit jer nema smisla. Naime, kad je pokrenuto subvencioniranje kamata, na tržištu su kamate iznosile oko šest posto i poticaj je imao smisla. Danas je kamata dva posto i financiranje kamata nema smisla.
Na edukaciji je istaknuto da je lani stiglo 38 prijava, a odobreno je 30. Znatno više no preklani, kad je stiglo 30 prijava, a odobreno 20. Grad Crikvenica lani je dodijelio 350 tisuća kuna poduzetnicima, što je dvostruko više od preklani. Poticajima su poduzetnici “dodali” 1,3 milijuna ulaganja. U pet godina Grad Crikvenica je isplatio milijun kuna poticaja, a poduzetnici su uložili pet milijun kuna.
Najzanimljivija mjera poduzetnicima je Sufinanciranje nabave i ugradnje strojeva i opreme i uređenje poslovnog prostora (Mjera 2.4.). Novina u mjerama je poticanje IT sektora.
Na edukaciji je pojašnjeno i slanje e-računa, a predstavljene su i mjere zapošljavanja Zavoda za zapošljavanje.
Zakusku za polaznike druge edukacije pripremila je pizzeria Gušti.

Predstavnici Grada  i ekipa pizzerije Gušti

error: Content is protected !!