Uhićen serijski provalnik – operirao u Crikvenici, Novom i Senju

Na popisu nedjela 27-godišnjaka su dvije provale u vikendice u Novom, krađa iz novčarske institucije u Crikvenici te dvije krađe na području Senja

CRIKVENICA Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Policija ga sumnjiči da je tijekom veljače i ožujka na području Crikvenice i Novog Vinodolskog počinio dvije teške krađe provaljivanjem, kao i jednu krađu. Utvrđeno je kako je u razdoblju između 1. i 6. veljače na području Novog Vinodolskog provalio u vikendicu hrvatskog državljanina iz koje je otuđio raznu dokumentaciju, dok je 19. veljače u obiteljskoj kući u vlasništvu slovenskog državljanina otuđio novac.

Osim spomenutoga je k tome 11. ožujka u središtu Crikvenice počinio tešku krađu na osobito drski način otuđivši novac iz prostora novčarske institucije. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 16 tisuća kuna.

Daljnjim postupanjima kriminalističkog istraživanja u suradnji s Policijskom upravom Ličko-senjskom, Policijska postaja Senj, otkriveno je da je 27-godišnjak na njihovom području počinio još jedno kazneno djelo krađe, kao i tešku krađu provaljivanjem.

Poradi sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 27-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i bit će predan pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.