U Senju se natjecalo i zabavljalo 600 pikadista

Grad pod Nehajem je dva dana bio domaćin Ekipnog prvenstva Hrvatske u elektroničkom pikadu. Nastupile su čak 92 ekipe iz 15 županija

SENJ Za vikend je Senj bio domaćin 26. Ekipnog prvenstva Hrvatske u elektroničkom pikadu. Prvenstvo je održano u organizaciji Pikado kluba Senj, a pod pokroviteljstvom Grada Senja i TZ Grada Senja. Jedinstveni sportski događaj u Športskoj dvorani Robert Barbić – Beli otvorili su gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina te najbolji sportaši grada podno Nehaja – Ana Crnjak, najbolja sportašica do 18 godina starosti za 2018. te Ivan Barbić, najbolji sportaš do 18 godina starosti za 2018. godinu.

Nastupile su čak 92 ekipe iz 15 županija koje su se cijele sezone borile za nastup u gradu podno tvrđave Nehaj. U Senj je tako doputovalo preko 600 ljudi iz svih dijelova Hrvatske. Vrijeme je bilo povoljno pa su, uz dobru organizaciju i odlične ekipe, zadovoljeni svi uvjeti za pravi festival hrvatskog pikada.

Otvaranju je nazočio zamjenik župana Ličko – senjske županije Vice Nekić, direktor Turističke zajednice grada Senja Viktor Samaržija, predsjednik Pikado kluba Senj Krešimir Lopac, predsjednik Hrvatskog pikado saveza Tihomir Mamić te potpredsjednik Eduard Akrap. Sustav natjecanja bio je isti kao i prošle sezone, u prvoj fazi ekipe su bile podijeljene u osam skupina sa po tri ekipe, pri čemu dvije prvoplasirane idu dalje, dok se u drugoj fazi igralo na listi 16 dvostrukim nokaut sustavom (desna i lijeva strana).

Istoga dan, u večernjim satima, posjetitelji su mogli uživati uz koncert Giuliana, a u nedjelju uz koncert grupe Diktatori. Senj je kao središte pikado sezone mnogim pikadistima već poznata lokacija jer je dosad ugostio sedam ekipnih prvenstava.

“Najzaslužniji za povratak pikada, nakon šest godina, je predsjednik Pikado kluba Senj Krešimir Lopac. Pomoć u organizaciji su pružili TZ Grada Senja i Grad Senj te nam je želja da se ova, hvale vrijedna, manifestacija nastavi i sljedećih godina u proljetnom period u našem gradu” rekao je direktor TZ Samaržija.

Rezultati dvodnevnog natjecanja:
1. liga
1. Posejdon 2 – Splitsko dalmatinska županija
2. Đeksons five – Varaždinska županija
3. Novi Bokanjac – Zadarska županija
2. liga
1. Sprint – Splitsko dalmatinska županija
2. AS – Splitsko dalmatinska županija
3. Mala škola Imperija – Krapinsko zagorska županija
3. liga
1. Sesvete – Zagrebačka županija
2. Apollo 3 – Splitsko dalmatinska županija
3. Posejdon 3 – Splitsko dalmatinska županija
Dame
1. Janje next team – Grad Zagreb
2. Tuning – Splitsko dalmatinska županija
3. Gim return – Primorsko goranska županija