U Vinodolskoj općini dvije osobe pozitivne

Zaobiđite groblja na sam blagdan Svih svetih, apel je Vinodolske općine i lokalnog stožera

BRIBIR Od jučer Vinodolska općina ima dvije osobe zaražene koronavirusom. To su prve osobe pozitivne na COVID-19 u posljednjih mjesec dana na području Vinodola. Stožer Civilne zaštite Vinodolske općine i Vinodolska općina apeliraju na građane da se ponašaju odgovorno i vode računa o mjerama zaštite.

Prvi sljedeći izazov je blagdan Svih svetih i posjeti grobljima. Mole se građani da se prilikom odlaska na groblje ne grupiraju, da drže distancu i nose zaštitne maske kako bi se sačuvalo zdravlje i pozitivna epidemiološka slika koju je Vinodolska općina nosila tijekom proljetnog, a nosi je i tijekom jesenskog vala pandemije. Pozivaju se mještani na raniji obilazak počivališta, da na sam blagdan radi zaštite zdravlja ne odlaze masovno na groblja. Osobama starije životne dobi, kao rizičnoj skupini stanovništva, savjetuje se da se suzdržavaju od dolaska na groblje, osobito u nedjelju, na blagdan Svih svetih.

Predstavnici Vinodolske općine su danas položili vijence i zapalili svijeće na centralnim križevima mjesnih groblja Vinodolske općine i u predvorju općinske zgrade, u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu s područja Vinodolske općine.