Učenici iz Svetog Jurja sudjeluju u UNICEF-ovoj utrci Mliječna staza

Specifičnom utrkom skupljaju se sredstva za pomoć djeci s teškoćama u razvoju

SVETI JURAJ Učenici Područne škole u Svetom Jurju ove su godine sudjelovali u UNICEF-ovoj virtualnoj utrci Mliječna staza kojom se prikupljaju sredstva za pomoć djeci s teškoćama u razvoju. Sama utrka traje od 3. do 12. rujna te u njoj nije potrebno samo trčati, već je bitno kretati se na bilo koji način koji uključuje aktivnost (voziti romobil, trčati, hodati, voziti bicikl) te na taj način prikupljati virtualne kilometre.
– Na utrku se prva prijavila kolegica Marta Kaštelan, no onda smo vidjeli da je moguće prijaviti tvrtku, razred… Mi smo odlučili prijaviti cijelu školu (24 učenika) te nekoliko nastavnika i osoblja. Makar smo kasno krenuli s prijavom te sama nastava još nije bila počela, uspjeli smo pribaviti sve suglasnosti roditelja koji su odmah prihvatili poziv u akciju u plemenite svrhe. Svi sudionici su kupili majice i počeli s prikupljanjem kilometara bilježeći ih u mobilnu aplikaciju, kaže prof. Ana Škrgatić Bajrovič i dodaje kako akcija traje još nekoliko dana te se nadaju prikupiti još više kilometara i na taj način omogućiti djeci rad s rehabilitatorima.
Škola je to u kojoj se provode brojne zanimljive aktivnosti koje okupljaju i učenike, i učitelje i roditelje.Tako se već pripremaju za Božićni sajam u matičnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju u sklopu školske zadruge Sinja,l koja djeluje i u matičnoj i područnoj svetojurskoj školi gdje će predstaviti svoju prirodnu kozmetiku: meleme, sapune, parfeme i meleme za usne.

error: Content is protected !!