Učenici kroz igru Fish n Ships grade svoj morski ekosustav

LAGUR Tunera posjetio je škole u Bakru, Kraljevici, Novom Vinodolskom i Kostreni

LAGUR Tunera u suradnji s talijanskim OGS, Instituto Nazionale di Oceanografia e di Geofisica Sperimentale promovira održivo ribarstvo na području djelovanja, pa je tako, kroz vrlo interesantnu igru Fish n Ships, djelatnica LAGUR-a Tunera Dora Piškulić Dadasović posjetila osnovne škole u Bakru, Kostreni, Kraljevici i Novom Vinodolskom, gdje je ravnateljima, učiteljicama i djeci prezentirala način i ciljeve igre.

Naime, igraće karte su društvena i znanstvena igra u kojoj je cilj izgraditi svoj morski ekosustav, te ga iskoristiti uz različite ribolovne tehnike, svojstvene Jadranskom moru. U konačnici, kroz igru se uči na koji način maksimalno iskoristiti ribolovne tehnike uz održanje zdravog ekosustava. Kroz igru se uči o morskim vrstama, ribolovnim tehnikama, funkcioniranju ekosustava, te koji su antropogeni i prirodni utjecaji na isti.

Na tu temu održana je i radionica Fish n Ships u O.Š. Ivan Mažuranić u Novom Vinodolskom, na nastavi produženog boravka, a koju su učiteljica Monja Košćak i učenici sa zadovoljstvom i velikim interesom prihvatili. Isto tako, učiteljice produženog boravka O.Š. Bakar sa svojim su učenicima od prvog do trećeg razreda zaigrale igru na otvorenom, uz prikladno okruženje.

Poveznica za upit za više informacija o igri Fish n Ships:
https://www.inogs.it/en/users/simone-libralato

error: Content is protected !!