ERSTE AD

Učenici Rei Manestar generacijska nagrada za animaciju Moj dida je bio ribar

Crikveničkoj učenici nagrada je pripala na županijskom likovnom natjecanju LUMS (Likovnom umjetnošću mijenjamo svijet)

CRIKVENICA Generacijska nagrada na županijskom likovnom natjecanju LUMS (Likovnom umjetnošću mijenjamo svijet) pripala je učenici 6. razreda OŠ Zvonka Cara Rei Manestar za likovnu izvedbu u Stop animaciji “Moj dida je bio ribar”. Na natjecanju je dodijeljeno 13 generacijskih nagrada. Najmlađa dobitnica ima tri godine, a najstarija je već apsolvent.

Radi se o izložbi likovnih ostvarenja djece rane i predškolske dobi, osnovnih škola, srednjih škola koju zajednički organiziraju Srednja škola za primijenjenu umjetnost i Primorsko-goranska županija. Likovna manifestacija je to kojom se predstavljaju iznimna postignuća najboljih dječjih ostvaraja iz likovne kulture i likovne umjetnosti. Virtualnom izložbom, na ovogodišnju temu Voda, prezentirala su se odabrana likovna ostvarenja. Nagrade su se dijelile po dobnim skupinama djece: rane i predškolske dobi, osnovnih škola, srednjih škola i studentske populacije.

Animacija Moj dida je Ribar

Učiteljica likovne kulture Alison Mavrić ističe da su kao primjer dobre prakse prikazani i radovi crikveničkih učenica Klare Šimić (6.B), Vildane Mujakić (6.A), Ire Đerić Ire Hasanac (6.A) iz OŠ Zvonka Cara, kao i radovi učenika 2. razreda, pod vodstvom učiteljice razredne nastave Marijane Barac Tomić, čiji je učenik Matija Barac pohvaljen za likovnu izvedbu na temu “Voda je zdravlje”, u slikarskoj likovnoj tehnici – kolaž. Izloženi su i radovi učenika iz OŠ Jurja Klovića Tribalj, Rafaela Barca i Samante Trifunović (6. razred) kojima je Alison Mavrić također učiteljica likovne kulture. Radovi učenika prezentirani su u videu https://youtu.be/BuG66j-f6nU u trajanju od 16 minuta.

error: Content is protected !!